Nicio companie nu a depus pana vineri vreo oferta angajanta pentru preluarea Oltchim, iar administratorii judiciari ai combinatului chimic vor relua procesul de vanzare a actiunilor.

Esti interesat(a) de piata de fuziuni si achizitii? Lucrezi in M&A, esti antreprenor sau managerul unei companii dinamice? Participa la Conferinta M&A Outlook de joi, 12 iunie. Participarea este gratuita. Te poti inscrie aici.

"La expirarea termenului limita, consortiul de administratori judiciari a constatat ca nu a fost depusa nicio oferta angajanta pentru achizitionarea actiunilor detinute de Oltchim SA la Oltchim SPV", potrivit unui comunicat.

In luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei a infiintat o noua firma, denumita Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic, fara datorii. Activele Oltchim SPV erau evaluate la 305,24 milioane de euro. Ministrul Economiei, Constantin Nita, a afirmat marti ca Oltchim nu va fi inchis si daca nu va exista un cumparator pana vineri, 6 iunie, combinatul chimic va fi vandut alta data, potrivit Mediafax.

Multiplele incercari de vanzare a Oltchim din ultimii ani au esuat. Cea mai recenta a fost in luna martie, cand statul nu a primit nicio oferta de cumparare. Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din actiunile Oltchim. Combinatul a intrat in insolventa in ianuarie 2013.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt firmele Rominsolv si BDO Business Restructuring. "Unii dintre investitorii care au achizitionat caietul de sarcini (...) au solicitat amanarea datei de depunere a ofertelor angajante, context in care consortiul de administratori judiciari va convoca Adunarea Creditorilor in vederea supunerii spre aprobarea acestora a repetarii procedurii, cu un nou termen limita de depunere a ofertelor", se precizeaza in comunicat.

In primul trimestru, Oltchim a inregistrat o cifra de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decat in primele trei luni ale anului trecut, cand a raportat 82,7 milioane lei, si pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), in scadere cu 34,6% fata de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimara a anului trecut. Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generata de activitatea de petrochimie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri