Echipa nationala de fotbal a SUA a reusit in dimineata zilei de luni sa termine la egalitate (2-2) cu Portugalia la Campionatul Mondial de Fotbal, fapt care va avea un efect neasteptat pe termen scurt: actiunile de pe bursele americane vor crestere... sau cel putin asa considera analistii financiari.

Fotbalistii americani au avut o evolutie foarte buna in meciul cu Portugalia, fiind la doar cateva secunde de o victorie in fata echipei al carei capital este Cristiano Ronaldo, castigator al Balonului de Aur.

”Acest egal ar putea sa fie foarte favorabil pietelor de capital din SUA si sa imbunatateasca sentimentul in randul investitorilor, mai ales avand in vedere ca actiunile au evoluat bine si pana acum. Daca echipa va continua sa aiba rezultate pozitiva, SUA va reusi sa ’marcheze’ atat pe teren cat si pe burse”, a declarat Vishnu Varathan, senior economist in cadrul Mizuho Bank, citat de CNBC.

Daca echipa va continua sa aiba rezultate pozitiva, SUA va reusi sa ’marcheze’ atat pe teren cat si pe burse - Vishnu Varathan, Mizuho Bank

La inceputul zilei de luni, cotatiile futures pentru principalii indici ai Bursei de la New York erau in crestere usoara (Dow Jones +22 puncte, S&P 500 +3 puncte), anticipand o deschidere pe plus a pietei americane.

Inainte de a obtine rezultatul bun in fata Portugaliei, SUA a reusit sa invinga Ghana (2-0) in primul meci de la Campionatul Mondial din Brazilia. Echipa americana se afla in prezent pe locul al doilea in grupa G, la egalitate de puncte cu liderul Germania, pe care o va intalni joi.

”Trebuie sa loveasca in continuare pe teren si nu in Irak”, a mai adaugat Varathan, care a facut astfel referire la situatia conflictuala din Irak, acolo unde investitorii americani nu mai vor sa vada o noua interventie a SUA.

Psihologia are o influenta mare asupra trading-ului insa daca esti un investitor profesionist, ar trebui sa fii disciplinat si sa nu lasi euforia (sportiva) sa iti intunece judecata - Chris Weston, IG

Exista insa si traderi care spun ca rezultatele unei echipe de fotbal nu ar trebui sa influenteze perspectivele investitorilor.

”Psihologia are o influenta mare asupra trading-ului insa daca esti un investitor profesionist, ar trebui sa fii disciplinat si sa nu lasi euforia (sportiva) sa iti intunece judecata”, spune Chris Weston chief market strategist in cadrul IG, firma de brokeraj britanica de forex.

Cine spunea ca americanilor nu le pasa de fotbal? Companiile din SUA fac cel mai des referiri la Campionatul Mondial din Brazilia

O statistica publicata de Forbes contrazice opinia generala potrivit careia americanii acorda o atentie extrem de redusa sporturilor daca acestea nu se numesc baschet, baseball sau hochei. Astfel, companiile din SUA au facut cel mai des referiri Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia in discutiile trimestriale pe care le-au avut recent cu proprii investitori si actionari.

De la giganti media precum Twenty-First Century Fox, pana la companii de jocuri video precum Electronic Arts, 65 de ompanii americane au salutat competitia sportiva in intalnirile pe care le-au avut cu investitorii.

Surprinzator, companiile din Brazilia, gazda Campionatului Mondial, au mentionat de mai putine ori evenimentul.

”In privinta veniturilor, vom avea o evolutie negativa pentru ca multe orase din Brazilia vor desemna sarbatoare inzilele meciurilor”, mentioneaza Paulo Teixeira, director executiv in cadrul Telefonica Brasil.

Sursa foto: Shutterstock

Sursa grafic: Forbes

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri