Oferta publica initiala (IPO) a Electrica a fost vanduta integral si pe transa investitorilor de retail si pe transa institutionalilor, au declarat pentru wall-street.ro surse apropiate ofertei. Joi, 26 iunie, intermediarii ofertei vor comunica intr-o conferinta de presa rezultatele finale ale celui mai mare IPO realizat pe Bursa de Valori Bucuresti.

De altfel, la doar o saptamana dupa startul celei mai mari oferte publice initiale (IPO) de pe Bursa de Valori Bucuresti, micii investitori si-au subscris deja de peste trei ori actiunile alocate. De asemenea, Mirela Ionescu, managing director, head of Capital Markets & Investment Banking in cadrul Raiffeisen Bank, unul dintre intermediarii ofertei, declara recent intr-un interviu acordat wall-street.ro ca interesul este foarte mare pe transa institutionalilor.

IPO-ul Electrica intra in topul celor mai mari listari europene din iunie. Evaluata intre 443 si 544 mil. euro, oferta Electrica desfasurata zilele acestea pe Bursa de Valori Bucuresi are sanse mari sa intre in topul celor mai mari listari de companii europene din luna iunie. Care sunt ”competitorii” Electrica din piata IPO-urilor de luna aceasta?

Oferta Electrica se incheie maine, iar compania va atrage minimum 443 milioane euro. Aceasta ar urma sa fie cea mai mare oferta publica derulata vreodata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), chiar si la pretul minim depasind operatiunea prin care statul a vandut anul trecut 15% din actiunile Romgaz (SNG), pentru 1,734 miliarde lei (aproape 391 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri