Romgaz (SNG), cel mai mare producator de gaze din Romania, a platit in primul semestru o taxa pe constructii speciale in valoare totala de 45,2 mil. lei (10,1 mil. euro). Compania urmeaza sa plateasca o a doua transa din acest impozit in luna septembrie.

Este pentru prima data cand o companie afectata de asa-zisa “taxa pe stalp” anunta oficial cuantumul platit catre statul roman.

Suma de 45,2 mil. lei reprezinta 7,2% din profitul net din primul semestru. Romgaz a anuntat un rezultat net de 622,3 mil. lei in intervalul ianuarie – iunie 2014, cu 40% mai mult decat cifra inregistrata in perioada similara de anul trecut. De asemenea, afacerile Romgaz au urcat cu 33% in S1, pana la 2,53 mld. lei.

Termenul de declarare a impozitului pe constructii datorat pentru anul 2014 a fost 26 mai, zi in care trebuia platita si prima rata in contul acestui impozit, urmand ca a doua rata sa fie scadenta in 25 septembrie 2014.

Mai multe companii listate pe Bursa sunt afectate de aceasta taxa, printre acestea aflandu-se Petrom, Transelectrica, Transgaz si Nuclearelectrica.

Cititi mai mult despre acest subiect in articolul Companiile listate platesc "taxe pe stalp" de 570 mil. lei. Cat de afectate au fost actiunile lor?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri