Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, intentioneaza sa recomande actionarilor o distributie in numerar pentru fiecare an financiar rezultata din veniturile din dividendele de la companiile din portofoliu si dobanzile aferente lichiditatilor minus cheltuieli, impozite si rezerve.

Ca urmare a interpretarii primite din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara asupra metodologiei de calcul a valorii activului net ce urmeaza a fi folosita de Fond in aplicarea Legii Societatilor 31/1990 cu privire la distribuirea profitului catre actionari, care, in esenta, limiteaza posibilitatea actuala de a distribui dividende, administratorul Fondului isi mentine angajamentul de a face returnari de capital catre actionari anual si a modificat politica de distributie anuala in numerar, se arata intr-un comunicat transmis de Fondul Proprietatea.

"In absenta unor conditii de piata sau circumstante exceptionale si sub rezerva oricaror restrictii datorate reglementarilor legale sau fiscale din Romania, Administratorul Fondului intentioneaza sa recomande actionarilor o distributie in numerar pentru fiecare an financiar echivalenta cu 100% din suma dintre (i) veniturile din dividendele Fondului de la societatile din portofoliu (ii) si dobanzile aferente lichiditatilor, (iii) minus cheltuieli si impozite si (iv) minus repartizarile obligatorii la rezerve conform reglementarilor in vigoare, in fiecare caz pentru anul respectiv", se mentioneaza in comunicat.

Distributiile de numerar ar fi platite actionarilor fie prin intermediul unei returnari de capital (prin reducerea valorii nominale a actiunii), fie sub forma dividendelor, in fiecare caz sub rezerva oricaror restrictii datorate reglementarilor legale sau fiscale din Romania.

In cazul distributiilor de dividende (acolo unde este permis de legislatia aplicabila), suma distribuita va fi determinata pe baza informatiilor financiare auditate. In cazul returnarilor de capital, suma distribuita va fi determinata ca cea mai buna estimare pe baza celor mai recente informatii financiare disponibile managementului la data propunerii hotararii.

"In urma succesului recent al primei operatiuni desfasurate de Fond pentru a returna capital actionarilor, am clarificat politica de distributie a Fondului pentru a confirma ca returnarea de capital poate fi de asemenea o metoda utila de distribuire in numerar catre actionari, pe langa dividende. Aceasta decizie este in conformitate cu angajamentul nostru de a utiliza toate mijloacele disponibile pentru a crea valoare pentru actionarii nostri si continua politica noastra ferma si transparenta de a ne asigura ca actionarii beneficiaza anual de o distributie in numerar", a declarat managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, infiintata in 2005 pentru despagubirea persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura. Fondul Proprietatea a fost listat la Bursa de Valori Bucuresti in ianuarie 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri