Actionarii Sitex Dumbrava Sibiu (SITS), firma detinuta indirect de omul de afaceri Ilie Carabulea, au hotarat delistarea companiei de pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Societatea, al carei domeniu de activitate este fabricarea de covoare si mochete, va rascumpara la un pret de 2,07 lei/actiune titlurile actionarilor care nu sunt de acord cu iesirea Sitex de pe bursa si cer retragerea din companie, se arata intr-un raport cu deciziile adoptate de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, potrivit Mediafax.

Actiunile Sitex au o valoare nominala de 2,5 lei, iar cele mai recente operatiuni cu titlurile companiei au avut loc la sfarsitul lunii august, cand au fost tranzactionate 5 actiuni la un pret de 5 lei/titlu. Anterior, pe 31 iulie, a fost inregistrat tranzactii in valoare de peste 300.000 de lei, la un pret de 4,5 lei. Ilie Carabulea detine direct 44,75% din actiunile companiei, potrivit datelor Depozitarului Central de la sfarsitul lunii iunie, si controleaza un alt pachet de 43,2% prin compania Atlassib. Restul titlurilor, reprezentand 12% din companie, se afla in posesia altor actionari.

Sitex Dumbrava Sibiu, care este tranzactionata pe bursa din iunie 1997, are o captalizare de 7,96 milioane de lei (1,8 milioane de euro). Anul trecut, firma a inregistrat o cifra de afaceri de 126.000 de lei, aproape la jumatate fata de 2012, si pierderi de 303.000 lei, in urcare de la 255.300 lei. Carabulea si Marian Mirzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, au fost arestati preventiv pentru fapte de coruptie la finele lunii ianuarie, fiind acuzati ca, in mod fraudulos, in perioada mai - decembrie 2013, au reusit sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de ASF la societatea de asigurari.

Ulterior, masura a fost inlocuita cu arestul la domiciliu, insa la finele lunii iulie Curtea de Apel Bucuresti a decis, la propunerea procurorilor anticoruptie, arestarea lui Ilie Carabulea pentru ca acesta ar fi luat legatura cu mai multi martori si a instalat la domiciliul sau un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig.

Sursa foto: Shutterstock.com/ Intalnire de afaceri

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri