Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Ludwik Sobolewski, s-a intalnit marti cu reprezentantii a peste 20 de firme mici pentru a discuta despre posibilitatea listarii acestora pe piata special dedicata companiilor mici si mijlocii, care va fi lansata in acest an.

"In dimineata aceasta (marti - n.r.) am invitat mici antreprenori, companii mici la Bursa pentru un seminar dedicat noii piete care va fi lansata in acest an, o piata special conceputa pentru firme mici si mijlocii. Aceasta piata va fi numita AERO BVB Market", a declarat Sobolewski, citat de Mediafax.

El a afirmat in urma cu doua saptamani ca, pana la finele anului, va fi modificat si relansat sistemul alternativ de tranzactionare, cunoscut si sub denumirea CAN-ATS.

"Chiar azi am avut o runda de 20 de companii la acest seminar, poate chiar spre 30, care au venit pentru ca am lucrat cu ei si inainte, erau deja familiarizati si interesati daca ar avea sens pentru ei sa se listeze in mod public. O parte considerabila a acestora provin din sectorul IT. Deci este un lucru pentru care trebuie sa cream instrumente", a precizat Sobolewski.

Fondatorul grupului de firme GeCAD, Radu Georgescu, estima recent ca circa 10-20 de companii locale din domeniul IT&C pot fi candidate la listarea pe Bursa de Valori Bucuresti pe sistemul alternativ de tranzactionare.

BVB a incheiat parteneriate cu Asociația Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) si GEA Strategy & Consulting cu scopul de a prezenta bursa ca posibil instrument pentru finantarea si dezvoltarea companiilor care activeaza in domeniul IT&C, dar nu numai.

"Nu este suficient sa ai intr-o tara companii, orice tara are companii private, nu este suficient sa avem 13 miliarde de euro in depozite bancare pentru a avea o bursa puternica care poate cumva sa foloseasca aceste fonduri. Daca piata nu este organizata cum trebuie, daca nu este eficienta si daca nu ofera instrumente pentru utilizatorii sai, este doar practic un alt element de infrastrucutra", a punctat Sobolewski.

Pe de alta parte, el a aratat ca o piata reglementata, reformata nu are nicio importanta fara listari, fara "evenimente". Intrebat daca Hidroelctrica va intra anul viitor la bursa, Sobolewski a spus: "Vom vedea mult mai multe listari".

"Dincolo de toate aceste eforturi sistematice, de elementele de baza, avem nevoie de evenimente pe piata, de tranzactii, de active care vin pe piata. Trebuie sa depunem efortul si sa producem astfel de evenimente pentru ca atrag interesul si creeaza dependenta, avem nevoie de asa ceva pe piata", a conchis seful BVB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri