Electrica (EL), cel mai mare distribuitor de energie electrica din Romania, are un nou Consiliu de Administratie (CA) – primul ales dupa privatizarea companiei din vara. Ambii reprezentanti ai statului roman au fost alesi in board, in vreme ce BERD, SIF Oltenia (SIF5) si ING au reusit sa isi impuna cate un candidat.

Din cele 15 propuneri inaintate de actionari, cele mai multe voturi au fost cumulate de Victor Vlad Grigorescu si Victor Cionga (fost director al BVB), propusi de Statul Roman prin Ministerul Economiei – Departamentul pentru Energie, Cristian Busu, propus de SIF Oltenia, baroneasa Arielle Malard de Rothschild, propusa de ING Pensii, si Michael Adriaan Maria Boersma, propus de BERD.

Pentru un profil detaliat in cazul fiecaruia, accesati site-ul Electrica.

“Sunt convins ca expertiza membrilor noului Consiliu de Administratie va constitui un mare avantaj in indeplinirea tintelor pe care societatea si le-a propus in urma derularii ofertei publice initiale, iar Consiliul va sustine managementul Electrica in implementarea de masuri pentru eficientizarea activatii Grupului si aducerii de plus valoare pentru actionari”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Ioan Rosca, director general si administrator executiv al Electrica.

Pentru un loc in Consiliul Electrica au mai candidat Pedro Mielgo Alvarez (propus de BERD), Bogdan Iliescu (propus de SAI Swiss Capital), Ovidiu Demetrescu (propus de Mihaela Diana Torje – actionar persoana fizica) si Cristian-Daniel Rizea. De asemenea, in cursa au mai fost inscrisi automat si fostii membri ai Consiliului de Administratie.

In privinta noului CA, actionarii au aprobat o durata a mandatului membrilor de 4 ani si au ales ca remuneratia si contractul de administratie sa fie conform variantelor propuse de Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare.

Administratorii Electrica vor castiga un salariu fix de 2.500 euro/luna brut, si o suma variabila, bruta, de pana la 10.000 de euro pe an pentru indeplinirea anumitor obiective.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri