Bursa de Valori Bucuresti se afla in discutii cu mai multe companii private in vederea listarii, existand sanse ca primul IPO privat dupa o lunga perioada de pauza sa aiba loc chiar anul acesta, a declarat Daniela Serban, manager in cadrul Bursei de Valori Bucuresti, in conferinta “Antreprenor caut finantare”, organizata de wall-street.ro.

“Cred ca vom vedea mai repede decat ne-am astepta un IPO privat pe Bursa de Valori Bucuresti, poate chiar anul acesta. Partea pozitiva este ca exista un interes mai mare din partea antreprenorilor pentru a se finanta pe bursa. Am intrat in contact cu multe companii care au un anumit grad de indatorare; partea mai putin buna este ca reforma de pe piata de capital se desfasoara intr-un ritm mai greu decat credeam noi”, spune Daniela Serban.

Bursa de Valori Bucuresti va lansa AeRO, o piata dedicata IMM-urilor si start-up-urilor, unde capitalizarea recomandata a companiilor va fi de aproximativ 250.000 de euro.

“Piata principala a BVB este destinata companiilor mai mari, cu o capitalizare de cel putin 1 mil. euro, in vreme ce piata AeRO va tinti companii de dimensiuni mai reduse, care au o capitalizare de circa patru ori mai mica. Diferenta intre piata reglementata a BVB si AeRO va fi si istoricul companiilor. Mai exact, in noua piata nu va fi necesar un istoric indelungat pentru noii emitenti listati, astfel ca vom putea sa vorbim si de start-up-uri", mentioneaza Daniela Serban.

Anterior, Ludwik Sobolewski, CEO-ul BVB, afirmase ca s-a intalnit cu reprezentanii a peste 20 de firme mici pentru a discuta despre posibilitatea listrii acestora pe piaa special dedicat companiilor mici i mijlocii.

Ultimul IPO privat desfasurat pe BVB a avut loc in toamna anului trecut. Producatorul de materiale de constructii Adeplast a incercat sa atraga o suma cuprinsa intre 58 si 67 mil. lei, insa oferta a esuat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri