ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL) si OMV Petrom (SNP) au inceput forajul sondei de explorare Pelican South-1 pentru un nou prospect in blocul Neptun.

Platforma Ocean Endeavour foreaza sonda de explorare Pelican South-1 la aproximativ 155 de kilometri de tarm, in sectorul romanesc al Marii Negre. Sonda Pelican South-1 va testa o noua structura geologica in blocul Neptun. La inceputul acestei luni, platforma Ocean Endeavour a finalizat forajul sondei Domino-2 iar datele obtinute de sonda sunt in curs de evaluare.

“Explorarea pentru titei si gaze in zone unde nu au mai fost desfasurate astfel de activitati este complexa si foarte detaliata, de multe ori fiind nevoie de ani pentru a fi finalizata. O intelegere aprofundata a structurii geologice este esentiala inainte de a efectua investitiile semnificative necesare pentru dezvoltarea unei astfel de descoperiri,” a declarat, intr-un comunicat de presa, John Knapp, Director General al ExxonMobil Exploration and Production Romania.

“Zona Marii Negre are un rol central in strategia noastra si alocam resurse tehnice si financiare semnificative pentru proiectele offshore. Suntem incurajati de rezultatele bune obtinute pana acum, in ape de mica si mare adancime. Cu toate acestea, mare parte a activitatii din zona de mare adancime a Marii Negre este o activitate de pionierat, in zone neexplorate pana acum, care implica investitii cu un grad ridicat de risc, necesitand astfel un mediu investitional stabil,” a spus Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de Explorare si Productie.

ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom detin fiecare 50% din sectorul de apa adanca a blocului Neptun. ExxonMobil Exploration and Production Romania este operatorul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri