Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va elimina incepand din 2 decembrie piata "odd lot", pe care se transfera pachete foarte mici de actiuni, care nu se incadreaza in blocurile minime de tranzactionare pe piata regular a bursei.

Incepand cu 2 decembrie, ordinele introduse pentru executare la bursa, pentru toate categoriile de instrumente tranzactionate, vor reprezenta orice volum pe care un investitor doreste sa il tranzactioneze, se arata intr-un comunicat al BVB citat de Mediafax. Modificarea survine ca urmare a eliminarii segmentului de piata "odd lot" si a cerintelor speciale ca dimensiunea ordinelor sa reprezinte multipli ai unui bloc de actiuni. Actiunile ramase in urma unei tranzactii pe piata regular pentru ca nu se incadrau in aceste blocuri erau transferate in mod obisnuit pe piata "odd lot".

"Cream o situatie, care este normala pentru pietele dezvoltate, prin eliminarea restrictiilor cu privire la elemente de baza precum numarul de actiuni, obligatiuni sau alte instrumente pe care investitorul ar dori sa le cumpere sau sa le vanda. Aceasta ofera flexibilitate, costuri mai mici, mai multa libertate si o reactie mai rapida la schimbarea starilor pietei. Pana la finalul anului 2014, o mare parte a proiectului de modernizare, implementat de Grupul BVB si participantii la piata de la inceputul anului, va fi finalizata si functionala", a declarat directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

Dupa eliminarea "odd lot", singurul segment de executare al tranzactiilor va fi piata regular.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri