Fondul Proprietatea (FP) a vandut prin plasament privat accelerat 23,6% din compania de transport de produse petroliere Conpet Ploiesti (COTE) pentru 99,8 milioane lei (22,5 milioane euro), cu un discount al pretului pe actiune de 8% fata de cotatia din piata inaintea anuntarii planului de vanzare.

"In urma finalizarii procedurii de plasament privat pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a actiunilor ordinare detinute de Fond in Conpet anuntata ieri, numarul final al actiunilor oferite este de 2.047.095 actiuni ordinare emise de Conpet, iar pretul per actiune este de 48,75 lei", se arata intr-un comunicat transmis joi BVB de catre Fondul Proprietatea.

In urma vanzarii pachetului de actiuni, participatia Fondului la Conpet scade de la 29,7%, la 6,1%. Conpet opereaza sistemul national de transport al produselor petroliere. Statul controleaza prin Ministerul Economiei 58,71% din actiunile companiei. Fondul Proprietatea a mai vandut in iunie, prin plasament privat un pachet de 4,99% din actiunile Romgaz (SNG), pretul rezultat in urma operatiunii avand un discount de aproape 6% fata de cotatia bursiera anterioara anuntului. FP a atras 644,6 milioane lei (198,6 milioane dolari) in urma tranzactiei.

De asemenea, in iulie, Fondul a vandut prin plasament privat participatia de 13,5% detinuta la Transelectrica (TEL), pentru 212,7 milioane lei (48,5 milioane euro), la un pret cu 8% sub cotatia bursiera de la sfarsitul sedintei anterioare publicarii anuntului.

La cotatia de 53 de lei/unitate din inchiderea sedintei de marti, inainte ca Fondul sa anunte miercuri dimineata vanzarea prin plasament privat, participatia de 23,6% cedata de Fondul Proprietatea ar fi valorat 108,5 milioane de lei (24,48 milioane de euro). La cea mai recenta cotatie a actiunilor Conpet, de 51 lei/unitate, capitalizarea companiei este de 441,5 milioane de lei (99,6 milioane de euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri