Procurorii DIICOT au descins in aceasta dimineata la sediul Swiss Capital, cea mai mare firma de brokeraj de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), potrivit unor persoane prezente la fata locului. Brokerii de la Swiss Capital au intermediat in septembrie 2013 o serie de tranzactii suspecte, pe care procurorii le ancheteaza acum in dosarul referitor la delapidarea patrimoniului SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Muntenia (SIF4).

Procurorii DIICOT au facut 31 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov si Arad, la 25 de persoane suspectate ca ar fi delapidat patrimoniul SIF Banat Crisana si SIF Muntenia, de unde au transferat bani prin intermediul unor offshore-uri, dar si ca s-ar fi implicat in operatiuni de manipulare a pietei de capital.

Intr-un comunicat de presa transmis luni dimineata, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) precizeaza ca procurori de la Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate, au facut 31 de perchezitii in Capitala si in judetele Ilfov si Arad, pentru destructurarea unei grupari specializate in infractiuni de manipulare a pietei de capital, delapidare si spalare de bani.

Conform sursei citate, in perioada 2012-2014, membrii gruparii au constituit un grup infractional care urmarea obtinerea de sume de bani de la SIF Banat Crisana SA si SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora (in modalitatea insusirii/traficarii). Ulterior, banii au fost transferati prin intermediul mai multor offshore-uri, controlate tot de catre membrii grupului in mod direct sau prin persoane interpuse, in vederea reciclarii, pentru a ascunde provenienta acestora.

Mircea Ursache, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), spune ca perchezitiile demarate luni de catre procurorii DIICOT au pornit de la o serie de sesizari realizate de Autoritate in 2013, dar si de la intrarea Romenergo in actionariatul SIF1 in 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri