Actiunile SIF Muntenia (SIF4) au revenit la tranzactionare in sedinta de miercuri la ora 11:15, titlurile societatii fiind in cadere cu aproape 6% dupa primele tranzactii.

La ora 11:40, un titlu SIF4 se tranzactiona la un pret de 0,8895 lei, in scadere cu 5,88%.

Scaderile vin in contextul in care DIICOT a realizat luni 31 perchezitii investigand delapidarea SIF Muntenia si SIF Banat-Crisana (SIF1), precum si manipularea pietei de capital. Gabriel Filimon, seful SAI Muntenia Invest, societatea detinuta de SIF1 care administreaza SIF Muntenia, a fost audiat la DIICOT dar nu a fost retinut.

In schimb, Seful SIF Banat-Crisana, Dragos Bilteanu (foto), si Najib El Lakis, membru in Consiliul de Administratie al societatii, au fost arestati preventiv pentru 30 de zile.

De asemenea, instanta a decis cercetarea sub control judiciar a celorlalte trei persoane care fusesera retinute in acest dosar - Adrian Victor Prodan, avocatul Nicolae Mergeani, membri in Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia si Stere Gardan. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Timis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri