Actionarii producatorului de electricitate Nuclearelectrica (SNN) vor putea subscrie in cadrul majorarii de capital in valoare de 239 milioane de lei in perioada 5 ianuarie-4 februarie 2015, operatiunea fiind avizata de Autoriatea de Supraveghere Financiara (ASF).

ASF a avizat majorarea de capital in 23 decembrie, potrivit unui anunt al Nuclearelectrica, scrie Mediafax.

Nuclearelectrica a anuntat in luna octombrie intentioneaza sa isi majoreze capitalul social prin emitere de actiuni noi in valoare de 239 milioane de lei.
Statul controleaza, prin Ministerul Economieri, un pachet de 81,27% din actiunile Nuclearelectrica, in timp ce Fondul Proprietatea (FP) are 9,73% din titluri, iar restul se afla in posesia altor actionari. FP a cerut in instanta, la inceputul lunii decembrie, anularea hotararii actionarilor Nuclearelectrica de majorare a capitalului.

Majorarea capitalului se va face prin emiterea a 23,9 milioane de actiuni, fiecare cu o valoare nominala de 10 lei. Din total, 19,4 milioane de titluri ar reprezenta aportul in numerar al statului roman prin Ministerul Economiei, respectiv valoarea alocatiilor bugetare aferente perioadei 2006-2009 pentru realizarea Unitatii 2 si pentru finantarea lucrarilor la Unitatile 3, 4 si 5 de la CNE Cernavoda.

Cel mult 4,479 milioane de actiuni noi vor fi oferite, in cadrul exercitarii dreptului de preferinta, spre subscriere celorlalti actionari ai SNN in vederea mentinerii cotelor de participatie. Intermediarul ofertei va fi Swiss Capital. Nuclearelectrica, listata la Bursa de Valori Bucuresti, are o capitalizare de 2,18 miliarde de lei (488 milioane de euro) la cotatia actuala a actiunilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri