Compania Arobs Transilvania Software, furnizor de solutii software, s-ar putea lista la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti in cursul acestui an daca auditul "iese bine" si "conditiile de piata" vor permite operatiunea, a declarat directorul general al companiei, Voicu Oprean.

"Nu suntem interesati de sectiunea AeRO, ci de prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, ne gandim intr-o prima faza la un freefloat de 20-30% (actiuni disponibile la tranzactionare - n.r.). Credem ca, daca auditul iese bine si conditiile de piata ne permit, vom reusi sa listam Arobs in acest an. Sunt multi daca si nu putem avansa un termen", a afirmat Oprean. Sumele atrase prin listare vor permite finantarea achizitiei unei companii din zona managementului de flota, potrivit sefului companiei, arata Mediafax.

"Avem in vedere achizitionarea unei companii din zona fleet management, care are in portofoliu cateva mii de masini. Din acest motiv, consideram ca listarea la bursa ar putea fi o solutie de finantare binevenita", a afirmat Oprean. El a mai spus ca cumparat, in 2014, actiunile Arobs detinute de fondul de investitii finlandez Berling Capitals, intrat in structura actionariatului companiei in 2007.

"Rascumpararea actiunilor, care reprezentau 10% din capitalul social, ne va asigura flexibiltate in a ne alege calea pe care o dorim. Cifrele nu pot fi comunicate in acest moment dn cauza unor clauze de confidentialitate, dar lucram impreuna cu reprezentantii Berling la un comunicat oficial, in care vor fi dezvaluite si aceste informatii", a spus Oprean, care detine in prezent toate titlurile companiei. Cu un portofoliu de clienti din 14 tari de pe trei continente (Europa, America si Asia), Arobs furnizeaza solutii pentru companiile de turism, transport, pentru automatizarea fortei de vanzari, localizarea parcurilor auto, navigatie GPS, servicii financiare si sanatate.

Din portofoliul de produse Arobs face parte solutia de monitorizare si localizare a parcurilor auto TrackGPS, aplicatie utilizata in prezent de peste 1.600 de clienti din Romania, cu circa 25.000 de masini. Un alt produs Arobs este Smailo, unul dintre primele branduri romanesti de sisteme de navigatie. Cu afaceri de 45 milioane de lei in 2013, Arobs a fost infiintata de Voicu Oprean in anul 1998 si numara peste 370 de angajati. In perioada 2011-2013 societatea a fost profitabila, castigul net al Arobs apropiindu-se de 9 milioane de lei, coform datelor Ministerului Finantelor.

"Cifrele pentru anului 2014 nu sunt gata, dar estimez o crestere de aproximativ 20% fata de 2013. Pentru acest an, Arobs se va concentra pe dezvoltarea de produse inovatoarea in zonele in care avem expertiza, si anume monitorizarea parcurilor auto, managementul flotelor etc", a spus seful companiei. Peste 60% din veniturile companiei sunt generate de exporturile de software in Uniunea Europeana. Cu sediul central in Cluj, compania are filiale in Republica Moldova si in Ungaria si, potrivit lui Oprean, intentioneaza sa se extinda in zona statelor emergente din Asia.
"Anul trecut ne-am facut intrarea pe piata din Asia, in Indonezia, odata cu incheierea unui parteneriat cu o companie locala, lider pe piata de distributie de alimente si transport de marfa. In acest moment, peste 1.000 de autovehicule sunt monitorizate cu ajutorul solutiei dezvoltate de Arobs, TrackGPS, dar ne vom continua expansiunea. Suntem in curs de definitivare a strategiei de extindere in Asia, iar urmatorul target vizeaza intrarea pe piata din Malaezia", a afirmat Oprean.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri