Albalact (ALBZ) se va transfera de pe Rasdaq in piata principala a Bursei de Valori Bucuresti dupa ce actionarii au aprobat mutarea in cea mai recenta AGA.

"O parte din succesul companiei Albalact se datoreaza faptului ca a existat pe piata de capital, a fost vizibila nu doar pentru consumatori, ci si pentru investitori si a stiut sa comunice corect in directia potrivita. Vrem sa crestem in continuare pe piata de capital, asa cum am crescut si vrem sa crestem in industrie, iar pentru asta avem nevoie de investitii noi. Eu privesc cu multa incredere evolutia si perspectivele Bursei de Valori Bucuresti si mai cred ca, in prezent, exista o mare dorinta a populatiei de a-si plasa banii in companii romanesti", a declarat Raul Ciurtin, presedintele Consiliului de Administratie al Albalact.

Actionarii Albalact au aprobat, marti, in Adunarea Generala Extraordinara, cu unanimitate de voturi, admiterea la tranzactionare a actiunilor societatii pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, la Categoria a II-a. Astfel, CA al Albalact va incepe toate demersurile si formalitatile necesare pentru mutarea pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti, proces pentru care compania indeplineste criteriile tehnice solicitate.

Potrivit datelor companiei, Albalact se afla pe locul doi in topul producatorilor din industria romaneasca de lactate. Compania detine doua unitati de productie, una in localitatea Oiejdea din judetul Alba si una in Campulung Moldovenesc, fabrica Raraul. Pentru primele noua luni ale anului trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 346,85 milioane lei, in urcare cu 12,7%fata de anul precedent, si un profit de 12,42 milioane lei.

Cel mai mare actionar al Albalact este omul de afaceri Raul Ciurtin, care detine indirect 42,53% din actiunile Albalact, prin doua firme inregistrate in Cipru, Crisware Holdings (26,86%) si Croniar Holdings Limited (15,67%). In actionariat se mai regaseste fondul de investitii RC2, inregistrat tot in Cipru, cu 25,45% din actiunile Albalact. Piata Rasdaq va fi desfiintata in luna octombrie. Companiile care nu decid mutarea pe o piata reglementata sau pe un sistem alternativ (ATS) urmeaza sa fie delistate.

In situatia in care AGA decide ca firma sa nu faca demersurile pentru admiterea la tranzactionare a actiunilor pe o piata reglementata sau a tranzactionarii acestora in cadrul unui sistem alternativ de tranzactionare, actionarii au dreptul de a se retrage din societate. Actionarii pot exercita dreptul de retragere in termen de 90 zile de la publicarea hotararii adunarii generale a actionarilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri