Prime Transaction, broker autorizat pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si consultant AeRO, a obtinut acordul de principiu al BVB pentru primele trei societati care se transfera de pe Rasdaq pe AeRO. Societatile sunt Petrocart SA Piatra Neamt (PTRC), Inox SA Magurele (INOX) si Ducatex Jilava (GUFX).

Petrocart este un producator de carton controlat in proportie de 30% de SIF Banat-Crisana (SIF1), Inox Magurele este un producator de tacamuri si vase de bucatarie, in vreme ce Ducatex Jilava produce incaltaminte.

Majoritatea societatilor tranzactionate pe Rasdaq desfasoara in aceasta perioada adunari generale ale actionarilor pentru a hotari piata pe care se vor tranzactiona, sau daca se vor delista.

“AeRO inseamna pentru emitenti o noua sansa pentru a folosi piata de capital in folosul societatii, in special prin atragerea de capital pentru finantarea proiectelor dar si pentru pregatirea companiilor in vederea trecerii la un nou nivel de transparenta, listarea pe Piata Reglementata” a declarat, intr-un comunicat de presa, Ionel Uleia, presedintele casei de brokeraj Prime Transaction.

Sameday Courier si Carpathia Capital sunt primele companii care si-au anuntat listarea pe AeRO, piata administrata de BVB si dedicata startupurilor si IMM-urilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri