Nicoro Toys si 7card sunt cele mai noi si importante firme care iau in considerare o listare pe piata AeRO administrata de Bursa de Valori Bucuresti, acestora altaturandu-se trei startupuri si proiectul din industria alimentara al grecului Ilias Papageorgiadis, cunoscut in special pentru implicarea in afacerile imobiliare.

Esti interesat(a) de economisire, piete de capital si antreprenoriat? Participa joi, 19 martie, la Forumul Pietei de Capital, conferinta wall-street.ro dedicata investitiilor si plasamentelor in actiuni listate pe bursa. Inscrie-te aici.

7card

Prin reteaua 7card companiile pot oferi propriilor angajati acces la 100 de sali de sport si fintess din Bucuresti, Brasov, Cluj si Timisoara. Compania este condusa de Andrei Cretu si Iulian Circiumaru, doi fosti corporatisti care detin fiecare cate 40% din 7card. De asemenea, directorul operational Catalin Ivascu detine 20% din firma.

7card a avut venituri de 3,7 mil. lei in 2014 si un profit net 220.000 lei. Pentru anul acesta sefii companiei estimeaza venituri de 6,2 mil. lei (+67%) si un castig net de 484.000 lei (+120%).

“Ne gandim la vanzarea a circa 20-25% din companie si vrem sa folosim banii incasati pentru dezvoltarea zonei de marketing si IT. Valoarea totala estimata a companiei este de 3 – 3,5 mil. euro”, a declarat Andrei Cretu.

Nicoro Toys

Nicoro Trading, firma care detine brandul Nicoro Toys, este importatorul de jucarii cu cea mai mare vechime din piata romaneasca, iar din 1994 compania se concentreaza integral pe distributia jucariilor. Compania se asteapta la afaceri de 20 mil. lei in acest an (+40% fata de 2014) si la un profit net de 1,1 mil. lei, dublu fata de cel din 2014.

Nicoro Trading detine franciza Maxi Toys in Romania, unul dintre cei mai mari retaileri de profil europeni, firma detinand un magazin de jucarii in galeria comerciala Militari Shopping. Nicoro mai vrea sa deschida anul acesta un magazin si in Mega Mall Pantelimon.

Mihai Frangulea, director general i proprietar al Nicoro Trading, nu a mentionat o cifra exacta la care isi evalueaza compania si nici cat ia in considerare sa listeze pe piata AeRO.

Contego Coffee

Contego Coffee importa si prajeste cafea, dupa care ambaleaza produsul sub marca proprie sau il distribuie in sectorul horeca romanesc. Actionarii Contego Coffee sunt Stefan Iordache (administratorul firmei) si Corina Tanasescu, ambii cu participatii de 50%.

“Estimam ca vom ajunge la afaceri de 1,4 mil. lei in 2015 si ca vom distribui un dividend echivalent a 10% din aceasta cifra. Luam in considerare sa vindem un pachet de 10-20% din firma pentru circa 250.000 de euro pe care sa ii folosim pentru investitii. Nu vrem sa investim in forta de vanzari pentru ca momentan oricum cu greu facem fata cererilor. Am lua de exemplu in considerare chiar si achizitia unei ferme in Africa, pentru a avea costuri mai reduse la import”, a declarat Stefan Iordache.

Techirghiol Cosmetic

Techirghiol Cosmetic este una dintre companiile mici care se gandesc in prezent la o listare pe AeRO, producatorul de uleiuri, sapunuri si creme dermatocosmetice avand afaceri de 23.500 de euro anul trecut. Firma infiintata in 2011 anticipeaza afaceri de 50.000 euro anul acesta si un profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) de 12.500 euro.

Mobuy

Mobuy este o firma romaneasca lansata in 2013 si care a dezvoltat o aplicatie prin care diferitele branduri pot oferi discounturi si oferte promotionale clientilor aflati in magazine, direct pe terminalele mobile.

Vodafone Romania este principalul sustinator al aplicatiei, operatorul telecom desfasurand campanii prin SMS si sugerand folosirea aplicatiei Mobuy celor peste 8,5 milioane de clienti.

Y (igrec)

Ilias Papageorgiadis, cunoscut in special pentru implicarea sa in afacerile imobiliare din Romania, si-a prezentat in cadrul evenimentului organizat de BVB proiectul Y (igrec) - ystore. Firma lui Papageorgiadis va activa in industria alimentara, urmand sa distribuie mancare in special cu specific grecesc.

“Nu vrem sa vindem pur si simplu masline, ci si un stil de viata sanatos, la preturi accesibile. Ideea a plecat de la faptul ca foarte multi romani pleaca in vacanta in Grecia, apoi se intorc dorindu-si sa gaseasca si in Romania mancare greceasca. Vom pune un accent puternic pe conceptul ‘gusta inainte de a alege’ “, a mentionat Ilias Papageorgiadis.

Intrebat care este suma pe care vrea sa o atraga din piata de capital si care este suma investita initial in magazinul alimentar, grecul nu a putut da un raspuns exact mentionand ca “noi venim initial cu o suma ce depaseste 150.000 de euro, iar investitia din partea altor persoane o vom discuta in mod privat cu acestea”. Y (igrec) mizeaza pe afaceri de 1,2 mil. euro in primele patru semestre de activitate si atingerea punctului de break-even la sfarsitul aceleiasi perioade.

Foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri