Bogdan Dragoi, fost consilier prezidential si fost ministru al Finantelor, a fost ales luni de AGA in functia de membru al Consiliului de Administratie (CA) al SIF Banat-Crisana (SIF1), alte trei posturi din CA ramanand in continuare neocupate.

Fostul consilier al presedintelui Traian Basescu a candidat, alaturi de alte 20 de persoane, pentru unul din cele patru posturi de administrator al SIF Banat-Crisana ramase libere dupa doua demisii si retragerea avizelor date de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) lui Dragos Bilteanu si Najib El Lakis, in contextul unei anchete DIICOT, noteaza Mediafax.

SIF Banat-Crisana va convoca in aprilie o noua AGA

Bogdan Dragoi a fost ales cu 77,09% din voturile exprimate, peste nivelul necesar de 50% dintre voturi. Niciunul din ceilalti 20 de candidati nu a obtinut voturile necesare, iar SIF Banat-Crisana va convoca in aprilie o noua AGA pentru pentru completarea Consiliului de Administratie, au declarat surse din SIF Banat-Crisana. Consiliul de Administratie trebuie sa fie format din cel putin cinci membri pentru a-si putea desfasura activitatea, iar pana la completarea acestuia, actualii membri vor avea competente restranse, potrivit surselor.

Din CA al SIF Banat-Crisana fac parte in prezent Stefan Dumitru - vicepresedinte si administrator neexecutiv, Ion Stancu - administrator neexecutiv si membru al Comitetului de audit si Valentin Chiser - administrator neexecutiv si membru al Comitetului de audit. Mandatul de administrator al lui Dragoi expira pe 24 aprilie 2017, data la care inceteaza si mandatele actualilor membrii ai CA al SIF Banat-Crisana, care au fost alesi in data de 24 aprilie 2013, pe o perioada de patru ani.

Pe langa Bogdan Dragoi, pentru un post in CA al SIF Banat-Crisana si-au depus candidaturile si avocatul Octavian Avramoiu - fost sef de cabinet al lui Dragoi in perioada in care acesta a fost ministru, Daniela Arieta Sabau - economist, Mariana Cornelia Costinas - manager al sucursalei din Cluj a SIF Banat-Crisana, Dan Weiler - consultant independent si membru in CA la mai multe societati, Mihai Buliga - presedintele CA al SSIF Broker Cluj-Napoca, Adrian Henorel Nitu - in prezent conferentiar la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad si fost deputat, fost consilier de stat si fost consilier local, Ionel Ciucioi - presedintele CA al Vrancart Adjud (VNC), companie controlata de SIF Banat-Crisana, Adrian Mitroi - lector la ASE, Grigore Chis - directorul general al SSIF Broker Cluj-Napoca, Augustin Danila - fost director de dezvoltare si in prezent broker la SSIF Broker Cluj-Napoca, Dobrescu Catalin - directorul de tranzactionare al SIF Banat-Crisana, precum si Dumitru Laviniu Beze - presedintele Asociatiei Investitorilor pe Piata de Ca­pital.

Lista a mai cuprins candidaturile lui Mircea Oancea - director general al Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private si fost presedinte si director general adjunct in cadrul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Adrian Simionescu - presedintele si directorul general al S.S.I.F. Vienna Investment Trust si membru in Consiliul de Administratie al Depozitarului Central, Marian Ovidiu - fost senator, actualmente inginer la Transgaz, Bibirca Ana Barbara - Chief Investment Officer la Central European Financial Services, fost membru in Consiliul de Administratie al SIF Oltenia (SIF5), Bogdan Emil Vanatoru - administrator a trei societati comerciale specializate in consiultanta pentru afaceri si servicii support, Ciocirlan Laurentiu Gabriel - director investment banking la Raiffeisen Bank Romania, Ploscaru Monica Adriana - director general in cadrul SSIF Blue Rock Financial Services si Marcu Octavian Eduard - director Directie Restructurari & Workout in cadrul Piraeus Bank Romania.

Solicitarea lui Najib El Lakis, respinsa

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a retras in decembrie avizul de administrator al SIF Banat-Crisana acordat lui Dragos Billteanu, care a pierdut astfel posturile de director general, presedinte si membru al CA, si a respins solicitarea de avizare a lui Najib El Lakis pentru un post in CA, in contextul unei anchete derulate de DIICOT. Vineri, SIF Banat-Crisana a anuntat ca a limitat, la solicitarea ASF, voturile a sase actionari suspectati ca ar fi actionat concertat cu Dragos Bilteanu, de la 23,46%, la 5%. Cei sase actionari sunt Aris Capital, Torch Invest, Oshia Holdings, Macelia Investments, Smart Capital Investments si Monticlifti Management.

DIICOT a anuntat, in prima parte a lunii decembrie, ca desfasoara o ancheta privind delapidarea patrimoniului SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia (SIF4), precum si manipularea pietei de capital. Procurorii DIICOT au facut in ianuarie 31 de perchezitii si au audiat 25 de pesoane, din care cinci au fost retinute.

Dragos Bilteanu si Najib El Lakis au fost arestati preventiv. De asemenea, instanta a decis cercetarea sub control judiciar a altor trei persoane care fusesera retinute in acest dosar - Adrian Victor Prodan si avocatul Nicolae Mergeani, membri in Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia, si Stere Gardan, broker la Swiss Capital. SIF Banat-Crisana controleaza pachetul majoritar de actiuni la SAI Muntenia, societatea care administreaza SIF Muntenia. Din Consiliul de Administratie al SIF Banat-Crisana au demisionat la inceputul lunii decembrie alti doi membri, Adrian Petreanu si cetateanul libanez Ali H. Lakis, fiul lui Najib El Lakis.

Esti interesat(a) de economisire, piete de capital si antreprenoriat? Participa joi, 19 martie, la Forumul Pietei de Capital, conferinta wall-street.ro dedicata investitiilor si plasamentelor in actiuni listate pe bursa. Inscrie-te aici.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri