Esti interesat(a) de economisire, piete de capital si antreprenoriat? Participa joi, 19 martie, la Forumul Pietei de Capital, conferinta wall-street.ro dedicata investitiilor si plasamentelor in actiuni listate pe bursa. Inscrie-te aici.

Bursa din Madrid (Spania)

Bursa din Madrid (Spania)

Bursa din Madrid are sediul intr-un palat din secolul 19 ce poate gazdui 2.000 de traderi in acelasi timp. Potrivit propriului website, decorul iesit din comun este folosit pentru “a asigura ca fiecare generatie va recunoaste, intelege si va aprecia adevarata esenta a relatiei speciala de afaceri pe care se bazeaza intreaga istorie a bursei”.

Foto: Mediafax

Bursa din Frankfurt (Germania)

Bursa din Frankfurt (Germania)

Bursa din Frankfurt este cea mai mare piata de actiuni si derivate dintre cele sase care exista in Germania. Detinuta de catre grupul Deutsche Borse si fondata in 1585, pe Bursa din Frankfurt activeaza peste 4.500 de traderi. In 2014, profitul Deutsche Borse a avut un profit de 762 mil. euro.

Bursa din Bahrain (Bahrain)

Bursa din Bahrain (Bahrain)

Fondata in 1987, Bursa din Bahrain a inceput sa functioneze efectiv in 1989, avand 29 de companii listate. Acum cinci ani piata si-a mutat sediul in Manama iar in prezent are 48 de companii listate si chiar si un cont de Instagram.

Foto: livetradingews.com

Bursa din Londra (Marea Britanie)

Bursa din Londra (Marea Britanie)

Cu o istorie ce incepe din anul 1698, Bursa din Londra (LSE) este una dintre cele mai mari si cele mai puternice piete din lume. LSE are in prezent 2.428 de companii listate cu o capitalizare de 13,4 mld. dolari.

Foto: Shutterstock / LSE

Indonesia Stock Exchange (Indonezia)

Indonesia Stock Exchange (Indonezia)

Bursele din Jakara si Surabaya au fuzionat in 2007 punand astfel bazele Indonesia Stock Exchange. Noua piata, cu sediul in Jakarta, are in prezent 494 de companii listate.

Foto: Mediafax

Bursa din New York (SUA)

Bursa din New York (SUA)

Bursa din New York (NYSE) este cea mai mare piata de actiuni din lume, avand in prezent circa 1.860 de companii listate, cu o capitalizare totala de 16,6 trilioane dolari. In 2014, pe Bursa din New York s-au listat 129 de companii care au strans de la investitori 70 mld. dolari din ofertele publice initiale (IPO).

Foto: Mediafax

Bursa din Hong Kong (Hong Kong)

Bursa din Hong Kong (Hong Kong)

Cu 1.600 de companii listate, Bursa din Hong Kong este a doua cea mai puternica piata din Asia, dupa Bursa din Tokyo. Pe langa activitatile obisnuite, ringul de tranzactonare al Bursei din Hong Kong poate fi inchiriat pentru activitati corporative.

Foto: Mediafax

Bursa din Chicago (SUA)

Bursa din Chicago (SUA)

Bursa de marfuri din Chicago este cea mai veche piata de futures si optiuni din lume. Cladirea care gazduieste Bursa din Chicago ofera numeroase alte facilitati, precum o tutungerie, o sala de yoga, restaurante, un cabinet stomatologic sau chiar si o florarie.

Foto: Shutterstock / Chicago board of trade

Dubai Finacial Market (Emiratele Arabe Unite)

Dubai Finacial Market (Emiratele Arabe Unite)

Dubai Finacial Market este una dintre cele mai noi burse din lume, fiind fondata in anul 2000. Cu un sediu plasat intre zgarie-nori si mall-uri, piata din Dubai gazduieste actiunile unor companii cu o capitalizare totala de 4,3 mld. dolari.

Bursa din Tokyo (Japonia)

Bursa din Tokyo (Japonia)

Bursa din Tokyo a fost fondata in 1878 si s-a mutat in actualul sediu in anul 1988. Ringul de tranzactionare a fost modernizat in 2000, circa 360 de persoane activand aici in prezent.