Transgaz Medias (TGN) va propune actiunarilor emiterea unor obligatiuni corporative negarantate de pana la 500 milioane lei (113 milioane euro) pentru finantarea programului de investitii pana in 2023.

Propunerea va fi supusa aprobarii AGA programata pentru 27 aprilie, potrivit unui comunicat al Transgaz transmis marti Bursei de Valori Bucuresti. Obligatiunile ar urma sa aiba o maturitate de cinci ani si dobanda fixa.

Conducerea Transgaz a mai propus de asemenea si distribuirea unui dividend brut de 21,8 lei/actiune, aferent anului financiar 2014. Avand in vedere cotatiile actiunilor TGN din timpul sedintei de marti, dividenul are un randament de 8%.

Compania este controlata de stat, prin Secretariatul General al Guvernului. Transgaz a inregistrat anul trecut venituri de 1,69 miliarde lei, in crestere cu 8,8%, si un profit net mai mare cu 51,7%, la 507,4 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri