SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia (SIF4), propune actionarilor societatii de investitii financiare acordarea de dividende cumulate in valoare de 57,7 milioane de lei (13,1 milioane euro), reprezentand 37,4% din profitul net de anul trecut.

Dividendul brut pe actiune a fost propus la 0,0715 lei, in scadere fata de dividendul de 0,134 lei acordat in urma cu doi ani, potrivit unui comunicat al SIF Muntenia remis marti Bursei de Valori Bucuresti. Anul trecut, actionarii companiei au decis sa nu distribuie dividende, intregul castig din 2013, de 131,1 milioane de lei, ramanand la dispozitia societatii.

Actionarii SIF Muntenia (SIF4) urmeaza sa discute pe 29 aprilie repartizarea profitului net inregistrat anul trecut de companie, de 154,44 milioane de lei. Raportat la valoarea medie anuala de tranzactionare a actiunilor SIF Muntenia in 2014, randamentul dividendului brut propus este de 8,52%, iar fata de ultima cotatie din anul trecut, nivelul acestuia este de 8,12%.

Randamentul pe dividend net raportat la pretul de inchidere din 30 decembrie 2014 este de 6,82%. Titlurile SIF Muntenia au urcat cu 1,25% la 0,849/unitate in urma prezentarii propunerii de dividende, dupa ce in prima jumatate a sesiunii bursiere au scazut cu 0,4%.

Un pachet de 9,9 milioane de actiuni SIF Muntenia a fost tranzactionat marti pe piata deal cu putin inainte de ora 12:00, in schimbul a 8,02 milioane de lei. Pachetul, reprezentand 1,22% din capitalul social al SIF Muntenia, a fost transferat la un pret de 0,81 lei/actiune, in scadere cu 3,4% fata de inchiderea de luni, de 0,8385 lei/actiune.

Rulajul cu actiuni SIF Muntenia se situa la 8,14 milioane de lei la ora 15:30. Pe agenda adunarii generale a actionarilor (AGA) convocate pentru finele lunii aprilie de Muntenia Invest, societate controlata de SIF Banat-Crisana (), sunt incluse si alegerea a doi membri ai Consiliului Reprezentantilor Actionarilor al SIF Muntenia, precum si aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2015 si al programului de administrare a societatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri