Bursa de la Bucuresti a inchis marti in urcare usoara, pe un rulaj modest, sustinut in principal de BRD-Societe Generale (BRD), Romgaz (SNG) si Electrica (EL).

Indicii BET Plus, de referinta, si BET, al celor mai lichide zece actiuni, au crescut cu 0,4%, dupa un avans similar in sedinta precedenta. BET Plus cuprinde cele mai lichide 34 de actiuni din piata reglementata, cu exceptia SIF-urilor si a actiunilor companiilor straine. Transferurile cu actiuni au insumat 15,1 milioane de lei (3,4 milioane euro), in urcare de la 7,2 milioane de lei luni, cand a fost inregistrat cel mai redus rulaj incepand din 9 septembrie 2013, relateaza Mediafax.

BRD-Societe Generale a fost cel mai tranzactionat emitent, cu un rulaj de 4,64 milioane de lei, din care 1,96 milioane de lei au provenit dintr-un transfer deal, executat la un pret cu 0,55% peste cel de referinta. Pe piata principala, titlurile BRD au inchis in crestere cu 1,31%, la 9,15 lei/unitate.

Actiunile Romgaz au urcat cu 0,72%, dupa transferuri de 2,47 milioane de lei, crestere apropiata de cea consemnata de Electrica, de 0,75%. Tranzactiile cu actiuni Electrica au depasit cu putin 2,23 milioane de lei. Indicele sectorului energetic, BET NG, a inchis cu un avans de 0,18%, iar BET FI, care include cele cinci SIF-uri si Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 1,17%, in conditiile in care Fondul Proprietatea si trei dintre SIF-uri au incheiat sesiunea cu castiguri intre 1,5% si 1,8%.

Titlurile FP au crescut cu 1,54%, dupa un avans de numai 0,1% in sedinta anterioara. Rulajul cu actiunile fondului a fost de 959.000 lei. Fondul Proprietatea (FP) intentioneaza sa se listeze secundar pe bursa de la Londra pana la inceputului lunii mai, a declarat managerul fondului, Greg Konieczny, pentru Wall Street Journal.

Actiunile Erste Bank (EBS), proprietarul BCR, au urcat cu 1,46%, pe un rulaj de 788.000 lei. Indicii BET BK si BET XT au avansat cu 0,56%, respectiv 0,48%. BET XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, printre care titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.

In Europa de Vest, principalele actiuni au crescut, in contextul optimismului investitorilor ca bancile centrale vor continua sa sustina activitatea economica.
Pe marile burse europene, indicele FTSE 100 (Londra) a avansat cu 1,9%, CAC 40 (Paris) cu 1,5%, iar DAX (Frankfurt) cu 1,3%. In Europa Centrala, piata de capital de la Praga a urcat cu 0,2%, in timp ce bursa de la Budapesta a urcat cu 2,3%, iar cea de la Varsovia cu 0,8%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri