2015 a fost pana acum un an extrem de slab pentru Bursa din New York. Astfel, Wall-Street-ul a avut cel mai mic avans raportat la tarile dezvoltate si una dintre cele mai scazute cresteri din lume, fiind depasita la coada clasamentului doar de bursele din Romania, Croatia si Grecia, arata CNBC.

Indicele S&P 500, de referinta pentru piata de la New York, a crescut de la inceputul anului cu 1,6%, mult sub avansul inregistrat de pricipalele burse ale lumii. Spre comparatie, indicele BSE Sensex (India) a urcat cu 5%, Nikkei (Japonia) cu 14%, iar Hang Seng (Hong Kong) cu 14%, potrivit Mediafax.

In Europa, FTSE 100 (Marea Britanie) a crescut cu 6%, CAC 40 (Franta) a avansat cu 22%, DAX (Germania) cu 24%, in timp ce principalul indice al bursei de la Moscova, RTS, a urcat cu 27%. De altfel, singurele piete europene care au avut o evolutie mai slaba decat cea inregistrata de bursa de la New York au fost cele de la Bucuresti, Zagreb si Atena.

Indicele BETPlus al BVB a crescut de la inceputul anului cu 1,24%. "Cu siguranta, investitorii ar trebui sa retraga o parte din plasamentele in companiile americane cu valoare mare de piata si sa aloce mai multe fonduri catre pietele internationale, in special cele din Europa si Japonia. Sigur, SUA au cea mai puternica economie, dar daca ne uitam la avansul veniturilor inregistrat de marile corporatii, observam diferente uriase (intre companiile din SUA si cele din alte state – n.r.)", a declarat pentru CNBC Erin Gibbs, ofiter sef de investitii de capital al S&P Capital IQ.

Din cauza perspectivelor scazute de crestere si al pretului ridicat la care se tranzactioneaza actiunile companiilor cu capitalizare mare, Gibbs recomanda investitorilor ca cel putin sa isi diversifice portofoliile. Investitorii care se concentreaza doar pe S&P 500 ar trebui sa se gandeasca sa diversifice plasamentele, atat prin investitii pe pietele internationale, cat si in companii cu o capitalizare mai mica, a spus Gibbs.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri