Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a consemnat in primul trimestru un excedent de 10,18 milioane lei, dupa ce a realizat venituri cu 10% mai mari decat cele bugetate, iar cheltuielile au reprezentat circa 70% din suma previzionata, a anuntat institutia.

"Consiliul ASF a aprobat executia Bugetului de Venituri si Cheltuieli la 31.03.2015, precum si rectificarea BVC pe anul in curs. In primul trimestru al anului 2015, veniturile realizate au reprezentat 110% din cele bugetate, iar cheltuielile au fost de 72% fata de prevederile bugetare, din care cheltuielile cu personalul au fost de 77% in raport cu cele previzionate. Trimestrul I s-a incheiat cu un excedent curent de 10.179.301 lei", se arata intr-un comunicat al autoritatii. ASF a incheiat anul trecut cu un excedent de 18,3 milioane de lei, de la un deficit de 9,8 milioane de lei in 2013, la venituri din activitatea de baza de 165,92 milioane de lei, in crestere cu 18,67% fata de 2013, relateaza Mediafax.

Guvernul intentioneaza ca 80% din excedentul anual al ASF si al Autoritatii pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii sa fie virat la Fondul asigurarilor de sanatate, pentru acest an baza de calcul incluzand si excedentul ramas neutilizat din anii anteriori. ASF se finanteaza integral din venituri proprii extrabugetare. Cheltuielile totale au scazut fata de 2013 cu 1,32%, de la 149,61 milioane de lei la 147,63 milioane de lei. Cheltuielile de personal ale membrilor Consiliului ASF in 2014 s-au redus cu peste 78% fata de bugetele destinate in acest sens membrilor consiliilor celor trei autoritati precedente (CSA, CNVM si CSSPP).

Bugetul ASF pe 2015 prevede in continuare reduceri substantiale cu cheltuielile de personal ca urmare a finalizarii procesului de restructurare. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) este institutia care autorizeaza, reglementeaza, supravegheaza si controleaza entitatile care activeaza pe piata financiara non-bancara din Romania. Institutia a fost infiintata in 2013 prin preluarea si reorganizarea atributiilor si prerogativelor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri