Costurile listarii secundare a Fondul Proprietatea (FP) pe segmentul Specialist Fund Market al Bursei din Londra (LSE) sunt asteptate sa ajunga la 18,8 milioane lei, potrivit informatiilor publicate de companie in prospectul listarii.

Prospect Fondul Proprietatea listare Londra

“Fondul nu va inregistra nicio incasare (n.red. de pe urma listarii secundare), si nu exista nicio oferta asociata cererii de admitere la tranzactionare a GDR-urilor mentionate in acest prospect. Fondul se asteapta sa inregistreze costuri estimate la 18.858.693 lei aferente admiterii”, se mentioneaza in prospectul publicat de FP.

Fondul se va lista la Londra miercuri, 29 aprilie, prin intermediul certificatelor de depozit (GDR), aceleasi instrumente financiare folosite si in cazul listarilor pe LSE ale Electrica si Romgaz. Fiecare GDR va ingloba 50 de actiuni Fondul Proprietatea, numarul GDR-urilor fiind limitat la o treime din capitalul FP, adica 4,06 miliarde de titluri ale Fondului.

FP nu va face oferta de vanzare pe Bursa din Londra, listarea fiind strict tehnica. Cel mai mare actionar al Fondul Proprietatea este fondul american de hedging Elliott Associates, care controleaza 17% din actiuni prin intermediul companiei financiare Manchester Securities.

Actiunile Fondul Proprietatea cresteau la finalul sedintei bursiere de vineri cu 0,8%, continuand astfel o serie de 11 sedinte consecutive in care acestea nu au mai scazut. La ora 17:00, un titlu FP era cotat la 0,93 lei, Fondul fiind astfel evaluat la 11,3 mld. lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri