Alro Slatina a avut anul trecut o pierdere de 108,55 milioane lei, la o cifra de afaceri de 1,99 miliarde lei, iar pentru 2015 estimeaza un profit de 63,6 milioane de dolari, a anuntat miercuri compania.

Pentru acest an, Alro estimeaza venituri de 663,6 milioane dolari si a planificat investitii de 58,965 de milioane de dolari. La nivel de grup, anul trecut Vimetco a inregistrat in Romania o pierdere de 63,57 de milioane lei, la venituri de vanzari de 2,108 miliarde de lei, informeaza Mediafax.

Alro a avut anul trecut o productie totala de aluminiu primar de 263.000 de tone si o productie de aluminiu procesat de 78.000 de tone, ultima categorie inregistrand o crestere cu 7.000 tone fata de 2013. Anul trecut, Alro a inregistrat o crestere a vanzarilor pentru produsele cu valoare adaugata mare cu 6.000 de tone, in timp ce segmentul de aluminiu primar a raportat vanzari similare cu cele din 2013.

Totalul activelor companiei din Slatina se ridica la 2,257 de miliarde de lei, in timp ce capitalurile proprii insumeaza 1,083 de miliarde de lei.
Alro este o subsidiara a Vimetco (Olanda), o societate cu capital privat care desfasoara operatiuni in Romania, China si Sierra Leone si este listata la Bursa de Valori de la Londra. Compania detine aproape 84,2% din actiunile Alro, iar Fondul Proprietatea controleaza 10,21% din titluri.

Sursa foto: Aluminium/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri