E.ON Romania a respins acuzatiile Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), sustinand ca nu exista niciun conflict de interese sau vreo incalcare a principiilor de guvernanta corporativa si ca acordurile de consultanta incriminate au fost semnate respectand legislatia.

"E.ON Romania respinge cu fermitate acuzatiile referitoare la asa-zisa incalcare a principiilor de guvernanta corporativa sau la existenta unui conflict de interese, asa cum sustin administratorii Fondului Proprietatea intr-un comunicat de presa dat astazi publicitatii. Compania noastra a avut intotdeauna o colaborare institutionala cu Fondul Proprietatea si a raspuns de fiecare data tuturor solicitarilor de informatii suplimentare venite din partea acestei entitati", se arata intr-un comunicat al companiei.

Contractele de servicii de consultanta strategica la care fac referire reprezentantii FP au fost incheiate in deplina legalitate, cu aprobarea organelor societare competente si in conditii comerciale de piata, certificate de experti independenti, potrivit companiei.

Fondul Proprietatea a anuntat luni ca cere actionarilor E.ON Distributie SA si E.ON Energie sa aprobe actionarea in instanta a administratorilor si directorilor celor doua companii si ai E.ON Moldova Distributie pentru recuperarea daunelor cauzate de semnarea unor contracte de consultanta cu E.ON Romania.

E.ON Romania SRL este actionarul majoritar al celor trei companii. Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala Bucuresti, administratorul unic al Fondul Proprietatea (FP), considera ca serviciile de consultanta contractate de catre cele trei companii ale grupului E.ON nu sunt necesare, iar pretul platit catre E.ON Romania SRL este nejustificat.

Solicitarile Franklin Templeton vor fi analizate in cadrul Adunarilor Generale Ordinare a Actionarilor E.ON Distributie Romania SA si E.ON Energie Romania SA din 26 si 28 mai.

"Conform datelor disponibile Fondului, in anul 2014, valoarea totala a acestor contracte referitoare la consultanta strategica si de management se ridica la o suma estimata de 34,4 milioane RON (echivalentul a 5,6 milioane de lire sterline sau 7,7 milioane de euro)", se arata intr-un comunicat al Franklin Templeton.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri