Investitorii au subscris 1,2% din oferta de titluri de stat pentru populatie inceputa luni de catre Ministerul Finantelor. Majoritatea persoanelor care au subscris cer dobanzi de peste 2%, adica foarte aproape de maximul stabilit de ofertant.

Marti, la ora 15:00, in sistemul bursei erau inregistrate 63 de ordine care vizau un total de 1.261 de obligatiuni, cu o valoare de 1,26 mil lei. Cea mai mare cantitate de obligatiuni (388) erau subscrise la dobanda maxima, de 2,15%, in vreme ce numarul de obligatiuni subscrise la dobanda minima permisa, de 1,75%, ajungea la 177.

Valoarea unui singur titlu este de 1.000 de lei, aceasta fiind si suma minima necesara unei subscrieri. Maturitatea titlurilor este de doi ani. Investitorii pot subscrie la un interval de dobanda cuprins intre 1,7% si 2,15, urmand ca dobanda finala sa fie anuntata de Ministerul Finantelor pe data de 22 iunie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri