Compania de curierat Chronos Curier (CHR) s-a listat luni in piata AeRO administrata de Bursa de Valori Bucuresti, devenind cel mai mare nou emitent in functie de valoarea de piata. Investitorii nu s-au inghesuit insa la tranzactionare in ziua debutului pe bursa.

Listarea Chronos Curier este una tehnica, proprietarii companiei urmand sa scoata la vanzare in piata 10% din societate (5,38 mil. actiuni). Luni a fost inregistrata o singura tranzactie cu 5 actiuni in valoare totala de 1 leu. Pretul stabilit pentru un titlu al companiei de curierat a fost de 0,2 lei. Avand in vedere aceasta cotatie, Chronos Curier este evaluata la 10,7 mil lei (2,3 mil. euro), cea mai mare capitalizare de pe AeRO luand in calcul doar companiile nou listate.

“Ne-am listat pentru a transmite stabilitate si transparenta clientilor. Ne facem junioratul pe AeRO iar pe viitor speram chiar la piata principala a Bursei de Valori Bucuresti. Pretul de plecare al unei actiuni este de circa 0,23 lei, iar capitalizarea estimata initial de consultanti a fost de 2,7 – 3,3 mil. euro”, a declarat Andrei Marinescu (foto centru), fondatorul si actionarul majoritar al companiei.

Consultantii autorizati ai Chronos Curier sunt brokerii de la BT Securities, divizia de brokeraj a Bancii Transilvania. Andrei Marinescu controleaza 81% din actiunile CHR, in vreme ce Marian Stancu detine un pachet de 10%.

Compania de curierat cu 71 de angajati a avut afaceri de 19,7 mil. lei in 2014 si un profit de 404.000 lei. Sefii Chronos estimeaza afaceri de 22,7 mil. lei si un profit de 465.000 lei in acest an. Pana in 2018, afacerile ar urma sa urce la 34,5 mil. lei si un profit de 708.000 lei.

Proiectiile companiei pentru urmatorii 4 ani vizeaza dublarea flotei auto, dezvoltarea soft-ului si dublarea numarului de sedii la nivel national, alaturi de investitii in modernizarea tehnologiilor de lucru.

Chronos Curier este o companie de curierat cu livrari door-to-door la nivel national, cu o cota de piata de 5-7% in 2014, luand in considerare companiile nationale de curierat. Cel mai mare jucator de pe piata de curierat din Romania este FAN Courier. Compania inregistrat in 2014 o cifra de afaceri in crestere fata de 2013, de la 63 milioane euro la 75,1 milioane euro (+19%). De asemenea, profitul net a urcat in 2014 la 13,8 milioane euro, de la 10,3 milioane euro in anul anterior.

Sursa foto: Compania, BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri