OMV Petrom a anuntat vineri ca va investi, pana in 2016, 42 de milioane de euro in redezvoltarea zacamantului Independenta din judetul Galati, in urma caruia se vor debloca rezerve suplimentare de titei, scrie Mediafax.

"Continuarea investitiilor pe zacamantul de Upstream este esentiala in asiurarea productiei de titei si gaze pentru Romania, in conditiile in care operam un portofoliu de zacaminte cu o rata medie a declinului natural de circa 10% anual. In 2015 insa, investitiile vor reflecta conditiile deteriorate de piata si mediul volatil. In ceea ce priveste proiectele de redezvoltare de zacaminte, acestea vor fi prioritizate, iar unele dintre ele reproiectate", a declarat responsabilul pentru activitatea de Upstream a OMV Petrom, Gabriel Selischi.

Redezvoltarea acestui zacamant are ca scop cresterea productiei de titei din zacamantul Independenta prin foraje in zone nedezvoltate anterior. Proiectul consta in forajul a 13 sonde orizontale, instalarea si modernizarea unor instalatii de colectare si masurare precum si construirea unei conducte de legatura intre acestea. Patru dintre cele 13 sonde au fost deja forate.

Proiectul a intrat in faza de executie in 2014, in prealabil fiind executate o serie de studii specifice. Investitiile in perioada 2012-2014 s-au ridicat la circa 10 milioane de euro. La finalul anului 2014, OMV Petrom avea in portofoliul sau 12 proiecte de redezvoltare zacaminte in faza de dezvoltare, acoperind zacaminte de titei si gaze atat onshore cat si offshore. Rezervele suplimentare recuperabile aferente celor 12 proiecte se ridica la aproximativ 130 de milioane de barili echivalent petrol.

Independenta este un zacamant matur de titei a carui productie a inceput in 1959. Acesta este unul dintre cele mai importante zacaminte din portofoliul OMV Petrom, asigurand in 2015 circa 7% din productia de titei a OMV Petrom in Romania. Grupul austriac OMV este actionarul majoritar al OMV Petrom, a doua mare companie din Romania dupa Automobile Dacia.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri