Un numar de 40 de companii din diverse sectoare ale economiei vor debuta miercuri pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in urma transferului de pe Rasdaq si de pe segmentul valorilor mobiliare nelistate.

In randul celor 40 de emitenti care se transfera pe AeRO se afla si companii mai mari, precum Comvex Constanta (CMVX) - capitalizare de 105,2 milioane de lei, Bucur Obor (BUCU) - 60,2 milioane de lei si Chimcomplex (CHOB) - 56,9 milioane de lei, potrivit unui comunic at al BVB, potrivit Mediafax.

Cea mai mare dintre companiile care trec pe AeRO, operatorul portuar Comvex Constanta, este controlata indirect de doua persoane fizice, Liviu-Marin Muntean si Corneliu Idu, care prin firma Solidmet Bucuresti detin 63,2% din actiunile Comvex. In actionariat se mai regaseste Expert Placement Services cu o participatie de 28,1% din titluri.

Piata Rasdaq va fi desfiintata in luna octombrie. Companiile care nu se transfera pe piata reglementata sau pe sistemul alternativ vor fi delistate. In prezent, pe piata AeRO sunt admise la tranzactionare 129 companii, cu o capitalizare cumulata de 2,15 miliarde lei (486,5 milioane euro).

AeRO este segmentul dedicat actiunilor din cadrul sistemului alternativ de tranzactionare al BVB. Acesta este un segment de piata dedicat listarii companiilor la inceput de drum, pentru finantarea proiectelor, cresterea vizibilitatii si contributiei la dezvoltarea mediului de afaceri. Bazandu-se pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB, existent din 2010, piata AeRO, sub un concept reproiectat si reconstruit, a fost lansata pe 25 februarie 2015.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri