Compania de turism Tusnad SA (TSND) s-a transferat luni de pe Rasdaq pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Tusnad SA este o companie de turism cu capital integral romanesc, avand ca actionar majoritar SIF Transilvania (SIF3).

Principalele active din patrimoniul Tusnad SA sunt hotelul Tusnad, hotelul O3zone si baza de tratament.

“Gradul de ocupare a crescut cu 20% in fiecare din ultimii doi ani. Cred ca in 2016 vom reusi sa trecem si pe profit. Piata AeRO este solutia ideala pentru tranzactionarea actiunilor companiei, cu traditie in turismul balnear romanesc”, a declarat Nicu Radulescu, presedintele Tusnad.

Compania a inregistrat anul trecut o pierdere de 2,9 mil. lei, in scadere fata de cea de 4,4 mil. lei din 2013. Afacerile au urcat insa cu 28%, pana la 6,4 mil. lei. 2011 a fost ultimul an in care societatea de turism a reusit sa termine pe plus (castig net de 517.000 lei).

Cu ocazia debutului pe AeRO, Tusnad SA a semnat o declaratie, prin care compania de turism se angajeaza sa aplice Principiile de Guvernanta Corporativa pentru AeRO si sa includa pe website-ul sau o sectiune dedicata investitorilor.

Totodata, compania va participa la evenimentele organizate de BVB pentru promovarea pietei de capital si va include in strategia de dezvoltare majorarea capitalului social si/sau emiterea de obligatiuni corporative prin utilizarea sistemelor tehnice ale BVB, in urmatorii doi ani de la listarea pe AeRO. BVB va acorda asistenta companiei Tusnad SA pentru a se conforma tuturor Principiilor de Guvernanta Corporativa pentru AeRO.

Hotelul Tusnad are 216 locuri de cazare, clasificate la 2 stele si 3 stele, si este destinat in principiu turistilor veniti prin Casa Nationala de Pensii Publice. Baza de tratament este destinata efectuarii procedurilor medicale, utilizand factorii naturali de cura: bai carbogazoase, bazin kinetoterapie, mofeta.

Hotelul O3zone este o investitie noua de 234 de locuri si este destinat unui segment turistic orientat spre refacerea sanatatii prin schimbarea stilului de viata. Hotelul are trei sali de conferinte, Spa cu piscina, jacuzii, sauna, dusuri emotionale precum si un centru de terapii Ana Aslan.

Casa de brokeraj SSIF Broker (BRK) este Consultantul Autorizat care a asistat Tusnad in procesul de transfer pe piata AeRO si va continua sa acorde asistenta companiei pentru inca 12 luni.

Actiunile TSND se tranzactionau in timpul sedintei de luni la un pret de 0,04 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, compania este evaluata la 8,9 mil. lei.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri