Pietele din Europa afisau cresteri modeste in prima sedinta a saptamanii, iar la Bucuresti cotatiile actiunilor erau in stagnare.

Deschiderea pozitiva are loc in ciuda vestilor nu tocmai bune din Chima, unde productia industriala din ultima luna a fost sub asteptarile analistilor, in vreme ce investitiile din primele opt luni ale anului au crescut in cel mai scazut ritm din ultimii 15 ani. In acest context, Bursa din Shanghai a inchis luni cu o scadere de 3,2%.

Pe Bursa de Valori Bucuresti, BET, indicele celor mai tranzactionate actiuni, crestea cu 0,02%, actiunile BRD fiind cele mai tranzactionate, cu un rulaj de 1 mil. lei. Cotatia BRD era insa in scadere cu 0,4%, o evolutie negativa fiind notata si in dreptul Banca Transilvania, care pierdea 0,7%.

In vestul Europei cresterile variau de la 0,5% pe indicele britanic FTSE 100, la 0,1% pe DAX-ul german.

Pe continentul american, S&P 500 si Dow Jones au inchis vinerea trecuta cu aprecieri de 0,4%, respectiv 0,2%. Cel mai important eveniment al saptamanii ramane decizia Rezervei Federale a SUA, ai carei oficiali se vor intalni miercuri si joi pentru a decide daca vor mari dobanda cheie pentru prima data dupa 2008.

Bursa Indice Evolutie (%)

Cum evolueaza principalele piete

Bucuresti BET 0,02
Bucuresti BET-FI 0,06
New York S&P 500 0,4
Frankfurt DAX 0,1
Londra FTSE 100 0,5
Shanghai Shanghai Composite -3,2
Tokyo Nikkei 225 -0,7
Varsovia WIG 20 -0,3

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri