Actionarii Fondului Proprietatea (FP) vor decide la sfarsitul lui octombrie daca vor continua contractul de administrare cu Franklin Templeton, dar si in privinta acordarii unui mandat, de doi ani, unei societati a Franklin Templeton din Luxemburg, in contextul alinierii la reglementarile UE.

"In conformitate cu prevederile Articolului 9.6 din Contractul de Administrare a Investitiilor din data de 29 aprilie 2014, actionarii decid asupra continuarii sau nu a mandatului Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucuresti in calitate de societate de administrare a investitiilor si administrator unic", se arata in convocatorul transmis de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucuresti si citat de Mediafax.

Actionarii, chemati sa voteze pe 29 octombrie, vor analiza un raport al Franklin Templeton privind performanta, aferent perioadei 1 octombrie 2014 - 30 iunie 2015, precum si o analiza a Comitetului Reprezentantilor (CR) asupra acestui raport.

Contractul de management a cerut ca in perioada octombrie 2014 - iunie 2015 discountul sa se situeze la un maxim de 15% pe parcursul a doua treimi din sedintele din acest interval. Fondul Proprietatea a dispus de o oarecare marja in aceasta privinta, in functie de conditiile pietei sau politicile autoritatilor de reglementare.

"Raportul privind Performanta, impreuna cu Raportul de Analiza al CR vor fi analizate de catre actionari in cadrul AGA din luna octombrie. Ordinea de zi a fiecarei AGA din luna octombrie va da actionarilor posibilitatea de a vota cu privire la (i) continuarea sau incetarea prezentului Contract de Administrare si a mandatului S.A.I., orice incetare propusa asigurand incetarea concomitenta a mandatului S.A.I. si a Contractului de Administrare si la (ii) procedura de selectie a unui nou Administrator unic si societate de administrare a investitiilor, in cazul in care actionarii voteaza in favoarea incetarii Contractului de Administrare si a mandatului S.A.I. O astfel de procedura va fi intocmita de catre S.A.I. si agreata cu CR inaintea includerii acesteia in cadrul proiectului de hotarare a AGA din luna octombrie", arata articolul 9.6 din contractul de administrare, invocat in convocator.

Daca actionarii nu aproba continuarea administrarii de catre Franklin Templeton, trebuie sa decida incetarea mandatului si a contractului.

Mandatul ar urma sa inceteze la numirea unui nou administrator, dar nu mai tarziu de 22 mai. Totodata, actionarii trebuie sa decida asupra procedurilor pentru selectarea unui nou administrator.

In cazul in care actionarii decid sa acorde un nou mandat societatii Franklin Templeton, acestia trebuie sa aprobe inlocuirea administratorului actual, Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucuresti, cu o alta entitate din grup "in vederea conformarii cu Directiva 2011/61/UE privind administratorii de fonduri de investitii alternative si legile si reglementarile nationale de implementare a acesteia", se arata in convocator.

In acest context, actionarii trebuie sa revoce incepand cu 1 aprilie 2016, (ultima zi de mandat fiind 31 martie 2016), a Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucuresti din functia de administrator unic, aprobarea incetarii contractului de administrare fiind efectiva si conditionata de aprobarea numirii, incepand cu data de 1 aprilie 2016, ca administrator a Franklin Templeton International Services, inregistrata in Luxemburg.

Numirea Franklin Templeton International Services ca administrator este propusa actionarilor cu un mandat de 2 ani, incepand cu data de 1 aprilie 2016, potrivit convocatorului transmis Bursei.

Mandatul actual, de doi ani, expira la 30 septembrie 2016, dar din cauza implemementarii directivei privind administrarea fondurilor de investitii alternative, actualul mandat trebuie sa se incheie mai devreme.

De asemenea, FP propune actionarilor si cresterea remuneratiei brute lunare a fiecarui membru al Comitetului Reprezentantilor la suma de 20.000 lei/luna, incepand cu data de 1 noiembrie 2015, precum si aprobarea bugetului Fondul Proprietatea aferent anului 2016.

Actionarii vor decide si asupra unui nou program de rascumparare de actiuni, in cadrul caruia FP va putea face achizitii, intr-un interval de 18 luni de la data publicarii in Monitorul Oficial, dar fara ca actiunile detinute de companie sa depaseasca 10% din valoarea capitalului social subscris la data relevanta.

Fondul Proprietatea a inceput saptamana trecuta cel de-al saselea program de rascumparare de actiuni, in cadrul caruia poate achizitiona aproape 8% din titluri. Al saselea program de rascumprare de actiuni a fost aprobat de actionari la finele lunii aprilie. Programul de rascumparare are drept scop reducerea capitalului social.

Fondul nu poate detine mai mult de 10% din actiunile proprii, iar la lansarea celui de-al saselea program avea in posesie 227.572.250 de titluri, reprezentand o participatie de 2,03%, achizitionate in cadrul celui de-al cincilea program de rascumparare, incheiat la sfarsitul lunii iulie. Lansarea celei de-a sasea runde a devenit posibila dupa ce ASF a avizat in luna august anularea celor 990.855.616 actiuni preluate prin cel de-al patrulea program de achizitii.

Actiunile Fondul Proprietatea se aflau miercuri in crestere cu 0,3% dupa aproape doua ore de operatiuni pe bursa, capitalizarea companiei fiind de 8,9 miliarde lei (2 miliarde euro). Fondul administreaza active de 12,15 miliarde lei (2,75 miliarde euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri