Actiunile Volkswagen sunt in cadere libera pe Bursa din Frankfurt, valoarea de piata a producatorului auto fiind in scadere cu 22% la inceputul zilei de marti. Evolutia vine dupa ce compania a fost acuzata ca a trisat la testele privind normele de poluare din SUA, iar ca urmare ar putea fi obligata la plata unor daune substantiale si la retragerea a 500.000 de vehicule din acesta tara.

Prabusirea titlurilor Volkswagen este cea mai mare scadere intra-day din ultimii sapte ani, compania ajungand astfel sa iarda 32% la nivelul intregului an 2015. Valoarea de piata a companiei auto a ajuns astfel la 60,4 mld. euro, dupa o scadere de 16 mld. euro.

Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) acuza grupul auto Volkswagen ca a instalat sisteme electronice speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante. Acuzatiile vizeaza 482.000 de autoturisme diesel vandute in Statele Unite incepand din anul 2009.

Martin Winterkorn, CEO-ul Volkswagen, si-a cerut scuze ca a stricat increderea clientilor dupa ce compania a fost acuzata ca a trisat in timpul testelor privind emisiile de poluare din SUA si a oprit vanzarile modelelor in cauza.

"Personal, regret profund ca am incalcat increderea clientilor si a publicului. Nu vom tolera incalcari de orice fel a normelor interne sau a legii", a declarat Winterkorn adaugand ca VW colaboreaza cu autoritatile si a comandat o investigatie externa.

Foto: Shutterstock / Volkswagen

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri