Instanta suprema a decis ca senatorul Dan Sova sa ramana cu masura controlului judiciar si i-a respins cererea de ridicare a interdictiei de a se apropia si a comunica, direct sau indirect, cu premierul Victor Ponta, alaturi de care a fost trimis in judecata, in dosarul "Turceni-Rovinari", informeaza Mediafax.

Judecatorul de camera preliminara de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a analizat, luni, la primul termen din dosarul "Turceni-Rovinari", masurile asiguratorii si preventive dispuse de procurori, senatorul Dan Sova fiind trimis in judecata cu masura controlului judiciar.

In urma discutiilor din dosar, care au avut loc cu usile inchise, judecatorul a mentinut masura preventiva a controlului judiciar luata de procurori in cazul lui Dan Sova. De asemenea, judecatorul a respins ca neintemeiata cererea lui Dan Sova de a fi ridicata, din cadrul masurii controlului judiciar, "obligatia de a nu depasi o anumita limita teritoriala, fixata de organul judiciar, decat cu incuviintarea prealabila a acestuia".

"In baza art. 215 alin. 9 C.pr.pen. raportat la art. 215 alin. 8 C.pr.pen., respinge, ca neintemeiata, cererea formulata de inculpatul Sova Dan-Coman de modificare a obligatiei prevazute de art. 215 alin. 2 lit. d C.pr.pen. impusa pe durata masurii preventive a controlului judiciar, in sensul inlaturarii interdictiei de a se apropia de inculpatul Ponta Victor Viorel si de a comunica direct sau indirect cu acesta", potrivit deciziei judecatorului de camera preliminara.

Decizia poate fi contestata de Dan Sova tot la instanta suprema.

Senatorul Dan Sova a declarat luni, la iesirea de la ICCJ, ca nu isi va da demisia si ca nici premierul Victor Ponta, alaturi de care este judecat in cazul "Turceni-Rovinari", nu ar trebui sa demisioneze, aratand ca intotdeauna a respectat Constitutia si ca nu are emotii pentru dosarul sau.

Dan Sova a mai aratat ca nu-l derajeaza interdictia stabilita de procurori de a lua legatura cu premierul Victor Ponta, adaugand ca dosarul se dezbate in sala de judecata.

Intrebat cum vede faptul ca "Ungaria ne arata cu degetul", respectiv ca suntem prima tara al carei premier in functie este trimis in judecata, Sova a raspuns: "Prin prisma prezumtiei de nevinovatie reglementata de Constitutia Romaniei".

Pe durata procesului de la ICCJ, Victor Ponta a fost prezent la sedinta Comitetului Executiv al PSD, care a votat, in unanimitate, sprijinul pentru mentinerea la guvernare cu Victor Ponta premier.

Premierul Victor Ponta a spus ca nu a fost citat pentru termenul de luni al procesului, precizand ca nu va vorbi "la televizor" despre dosarul sau, chiar daca acesta "o fi fost facut pentru televizor".

In 17 septembrie, la aproape trei luni si jumatate de la punerea sa sub urmarire penala in dosarul "Turceni-Rovinari" si dupa cinci "vizite" la DNA, Victor Ponta a fost trimis in judecata, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta" a obtinut de la SCA "Sova si Asociatii" suma 181.439,98 de lei, pentru activitati, care insa in realitate nu s-au efectuat.

Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului sau.

In acelasi dosar, Dan-Coman Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii", in prezent senator, va fi judecat, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani. Sova a fost trimis in judecata sub control judiciar.

Procurorii i-au trimis in judecata, in libertate, si pe Laurentiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, si Laurentiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri