Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) a revenit miercuri la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), actiunile combinatului chimic intrand in piata cu o crestere de 15%, variatia maxima admisa intr-o singura zi.

Oltchim a fost suspendata de pe bursa timp de doi ani ani si opt luni, compania de stat aflandu-se in insolventa. Actiunile OLT au fost suspendate in acest interval de timp din cauza faptului ca societatea nu a avut un plan de organizare acceptat de creditori si confirmat in instanta. Saptamana trecuta instanta a respins contestatiile creditorilor, iar Oltchim a avut, in cele din urma, un plan de reorganizare confirmat. Potrivit planului de reorganizare, administratorii Oltchim spera ca societatea sa fie privatizata pentru minim 307 mil. euro.

In perioada in care combinatul chimic a lipsit de pe piata, BET, principalul indice al Bursei din Bucuresti, a urcat cu 28%. Un titlu OLT se tranzactiona in deschiderea sedintei de marti la un pret de 0,353 lei, in urcare cu 15%.

In primul semestru din 2015, Oltchim a avut pierderi de 9,1 mil. lei din activitatea curenta si un profit contabil de 2,3 mld. lei dupa anularea unor datorii de 2,35 mld. lei in baza planului de reorganizare. Cifra de afaceri a crescut cu 35% fata de jumatatea anului trecut, la 364 mil. lei.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri