Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis retragerea de la tranzactionare, pe 27 octombrie, a peste 300 de companii listate pe piata Rasdaq, intrucat acestea nu au facut demersurile necesare transferului pe o alta piata inainte de desfiintarea Rasdaq, la finele lunii.

Decizia ASF include o lista cu 303 companii listate pe Rasdaq, piata pe care sunt in prezent listate 513 companii, cu o capitalizare de 2,44 miliarde de lei (552,5 milioane euro). Pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti au fost publicate joi alte cateva decizii ale ASF pentru transferul mai multor companii pe piata AeRO a BVB sau pe ATS a SIBEX, dar si doua decizii ale BVB pentru retragerea de la tranzactionare a unor companii de pe Rasdaq, scrie Mediafax.

Piata Rasdaq se desfiinteaza la finele lunii octombrie, iar companiile care nu se transfera pe piata reglementata sau pe sistemul alternativ sunt delistate. O parte a companiilor listate pe Rasdaq au optat pentru trecerea pe sistemul AeRO al BVB, in timp ce unele au optat pentru intrarea pe segmentul principal al BVB sau pentru delistare.

AeRO este segmentul dedicat actiunilor din cadrul sistemului alternativ de tranzactionare al BVB. Bazata pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB, existent din 2010, piata AeRO a fost relansata in februarie. De asemenea, ASF a anuntat, joi, pe site-ul BVB sanctiuni pentru peste 20 de companii care nu au respectat drepturile actionarilor privind retragerea din societate.

Legea de desfiintare a pietei Rasdaq, publicata in urma cu aproximativ un an, prevede ca in situatia in care AGA decide ca firma sa nu faca demersurile pentru admiterea la tranzactionare a actiunilor pe o piata reglementata sau a tranzactionarii acestora in cadrul unui sistem alternativ de tranzactionare, actionarii au dreptul de a se retrage din societate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri