Electrica a publicat numele candidatilor pentru un loc in Consiliul de Administratie, alegerile urmand sa se desfasoare in AGA programata pe 14 decembrie. Petru cele sapte locuri din board s-au inscris 14 persoane.

Patru dintre candidati fac parte din actualul board, ei fiind inscrisi automat in cursa, singura exceptie fiind Victor Grigorescu, care a fost desemnat ministru al Energiei in Cabinetul Ciolos si care nu mai poate candida, fiind in incompatibilitate.

Candidatii inscrisi din actualul consiliu sunt Victor Cionga (actualul presedinte), Michael Boersma, Arielle Malard de Rothschild si Cristian Busu.

In afara de acestia, pentru un loc in Consiliul de Administratie al Electrica s-au mai inscris Ioana Dragan, sef de directie in cadrul Ministerului Energiei, care a devenit membru provizoriu pe locul ramas vacant dupa demisia din consiliu a lui Victor Grigorescu; Andrei Haret, fost manager in companii precum SABMiller si BAT - propus de catre fondul NN Pensii SAFPAP; Constantin Bulac si Corina Georgeta Popescu - propusi de Ministerul Energiei; Bogdan George Iliescu, director executiv BRD Departamentul Corporate Finance, dar si membru al Consiliului de Administratie al Transgaz - propus de Swiss Capital; Pedro Mielgo Alvarez, care conduce fondul Nereo GreenCapital, inregistrat in Luxemburg - propus de BERD

Alti patru candidati au fost propusi de unul sau mai multi actionari persoane fizice. Acestia sunt Stelian Gal - manager de proiect al Romanian Energy Center, Ovidiu Demetrescu - directorul general al companiei de proiect Hidro Tarnita, Mihai Paun - consilier la European Network of Transmission System Operators for Electricity si vicepresedinte al Romanian Energy Center, dar si Gratian Mircea Ilie directorul general al firmei de consultanta MGI International Advisors.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri