Mai multe fonduri ale Franklin Templeton au vandut marti actiuni la OMV Petrom (SNP) in valoare de 19,6 milioane lei (4,3 milioane euro), in timp ce fondul suveran al Norvegiei a vandut titluri de 1,3 milioane lei (287.600 euro).

Astfel, Templeton GL INV TR-Templeton Frontier Market Fund a vandut actiuni OMV Petrom de 18,16 milioane de lei, Templeton Frontier Markets Fund doua participatii totalizand 970.000 de lei, Templeton Frontier Markets Equity (Master) Fund doua pachete, cu o valoare cumulata de 216.000 lei, iar TGIT Templeton Frontier Markets Fund o detinere de 290.900 lei, potrivit unor raportari publicate miercuri de Bursa de Valori Bucuresti.

De asemenea, fondul suveran al Norvegiei a vandut, printr-o singura tranzactie, un pachet de 1,28 milioane de lei si un al doilea de 20.800 lei.

Cinci dintre aceste transferuri au avut loc la cotatia de 0,3 lei/titlu, in scadere cu 0,5% fata de inchiderea de 0,3015 lei/titlu de luni, iar alte trei la pretul de 0,302 lei/titlu.

Cele mai multe operatiuni au avut loc, probabil, pe segmentul deal al bursei, unde transferurile au loc in urma negocierii directe. In cursul zilei de marti au avut loc sapte tranzactii deal, la pretul de 0,3 lei/actiune, valoarea totala a pachetelor transferate fiind de 21,67 milioane de lei. Pe segmentul regular au avut loc schimburi de doar 1,3 milioane de lei.

Tranzactiile ar putea reprezenta, mai ales in cazul pachetelor mai mici transferate, reglari pe final de an ale portofoliilor fondurilor de investitii.

Actiunile OMV Petrom au scazut puternic incepand de la sfarsitul anului trecut, din cauza prabusirii cotatiei petrolului pe pietele externe. Astfel, fata de finele anului trecut, pretul titlurilor companiei de petrol si gaze este in scadere cu 26,35%.

Franklin Templeton este administratorul Fondului Proprietatea (FP), din 2010, iar la sfarsitul lunii octombrie a primit un nou mandat de doi ani, care va incepe cu data de 1 aprilie.

Fondul Proprietatea are o participatie semnificativa la OMV Petrom, reprezentand 19% din titlurile companiei. Detinerea este cea mai mare pentru Fondul Proprietarea in functie de ponderea pe care o are in active.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri