Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anunta ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) prin Decizia nr. 44/07.01.2016 a retras autorizatia Pietei Reglementate la Termen administrata de catre operatorul de piata BVB.

"Decizia ASF nu are nicio legatura si nu produce niciun impact asupra veniturilor Societatii si nici nu are vreun impact asupra strategiei de dezvoltare a BVB pe termen scurt si mediu. Pe termen lung, BVB ia in considerare reactivarea pietei reglementate la termen avand ca active suport actiuni, dupa ce lichiditatea pietei spot este intarita si solutia de contraparte centrala este implementata", se arata in comunicatul BVB.

Piata de derivate a BVB nu mai functiona din septembrie 2013, in contextul in care nu dispunea de o Contraparte Centrala. "Inexistenta unei piete functionale a derivatelor, tocmai din cauza lipsei acestei Contraparti Centrale face in acest moment imposibila aparitia market-makerilor reali pe BVB. In acest moment un Market-Maker care ar actiona pe actiunile lichide listate la BVB ramane un speculator intraday si atat, cu toate masurile de incurajare pe care le doreste a lua actuala conducere.Nimeni nu cred ca este dispus sa accepte restrictiile si responsabilitatile pe care le are un Market-Maker, fara sa aibe posibilitatea sa-si inchida o parte din fie cu emitentul acelor valori mobiliare, fie pe piata derivatelor cu produse futures care au acelasi activ suport", declara un broker din piata in urma cu doi ani.

Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative de tranzactionare, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010 .

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri