Actiunile europene au reintrat miercuri pe un trend descendent, dupa revenirea inregistrata in sedinta anteriora, rezultatele financiare dezamagitoare anuntate de Royal Dutch Shell amplificand temerile investitorilor legate de perspectivele globale de crestere economica, scrie Bloomberg, preluat de Mediafax.

Indicele Stoxx 600 este in declin cu 2,3%. Increderea investitorilor este afectata de ingrijorarea privind incetinirea economiei chineze si prabusirea cotatiilor petrolului.

Actiunile Shell au coborat cu 3,7%, dupa ce grupul a anuntat ca profitul a scazut cu pana la 50% in trimestrul al patrulea, fata de aceeasi perioada a anului 2014, dovada a impactului prabusirii preturilor petrolului asupra industriei energiei. Titlurile BHP Billiton sunt in coborare cu 5,7%, consemnand cea mai slaba performanta intre companiile membre ale indicelui Stoxx Europe 600. Grupul minier a redus estimarea referitoare la productia anuala de minereu de fier.

Zurich Insurance Group inregistreaza un declin de 6,8% al titlurilor, asiguratorul anticipand pierderi pentru al doilea trimestru consecutiv la principala sa divizie. Pietele asiatice au atins miercuri noi minime ale ultimilor patru ani. Indicele MSCI al actiunilor din regiunea Asia-Pacific, exceptand Japonia, a coborat cu 2,6%, la cel mai redus nivel dupa octombrie 2011.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri