Veniturile Delivery Solutions, compania care opereaza firma de curierat Sameday Courier (SDAY), au crescut cu 25% in 2015, ajungand la 8,6 mil lei. Cresterea este sub cea bugetata la inceputul anului trecut, cand reprezentantii companiei mizau pe un plus de 40% (venituri de 2,2 mil. euro - 9,9 mil. lei).

„Este o crestere sanatoasa, asezata pe mai multi piloni. Unul dintre ei este cresterea generala a pietei de curierat, dublata de o reasezare a acestei industrii dupa disparitia sau evolutiile unor jucatori. Evolutia Sameday Courier reprezinta o crestere peste media pietei”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Lucian Baltaru, general performance manager in cadrul Sameday Courier.

Profitul brut a ajuns la 460.000 lei in anul trecut, in scadere cu 11% fata de 2014, in conditiile in care Delivery Solutions a avut un profit brut de 517.000 in acel an. Rata de profit realizata de companie in anul 2015 a fost de 5,5%. Oficialii firmei de curierat spun ca valoarea activelor imobilizate a crescut de la 192.000 lei in 2014, la 423.000 lei, ca urmare a unor investitii operationale importante.

„Pentru acest an ne propunem venituri totale de 11 milioane lei si un profit brut de 1,6 milioane lei in urma investitiilor facute in anul 2015. Astfel, estimam ca Sameday Courier va atinge o rata de profit de 14,5% in 2016, in conditiile in care rata de profit normalizata pentru anul 2015 a fost de 8,2%”, a spus Lucian Baltaru.

„Rezultatele sunt multumitoare, tinand cont ca am investit peste asteptari, in principal a trebuit sa ne amenajam un nou sediu capabil sa faca fata in mod optim volumelor in crestere. La fel ca anul trecut, intentionam si in acest an sa propunem actionarilor un randament al dividendului net distribuit sensibil superior randamentului net al depozitelor bancare. Piata de curierat creste, impulsionata de dezvoltarea comertului on-line, iar Sameday Courier are deja o traditie in acest domeniu. Sunt insa si provocari ce tin de gestionarea cresterii si de evolutiile competitionale curente. Ne intereseaza cresterea, insa, daca nu intervin oportunitati exceptionale, obiectivele anului 2016 sunt in principal legate de calitatea serviciilor si de profitabilitate”, a mai precizat Octavian Badescu, fondator si actionar majoritar al companiei.

Anul trecut, compania a distribuit un dividend brut de 0,436 lei/actiune, care, la momentul anuntului, genera un randament de 5,3%.

Sameday Courier este singura firma de curierat care se tranzactioneaza pe Bursa de Valori Bucuresti, in piata AeRO. Actiunile SDAY sunt in prezent evaluate la 7,8 lei/unitate, compania avand astfel o capitalizare de 7,8 mil. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri