Activele administrate de Raiffeisen Asset Management au depasit 1,5 mld. euro, in timp ce activele fondurilor cu componenta de actiuni au trecut de pragul 150 mil. euro, potrivit unui anunt al companiei.

Fondurile de investitii cu capital protejat au avut cea mai mare crestere.

„Intr-un mediu de dobanzi scazute investitorii nostri au acordat importanta cuvenita prezentei fondurilor de investitii cu componenta de actiuni in portofoliul lor. Scopul principal este de a creste valoarea activelor financiare pe termen lung. Strategiile active aplicate de fondurile noastre cu capital protejat si de absolute return au reusit sa ofere si pe termen scurt un grad de risc scazut, potrivit profilului de risc al clientilor. Acest lucru s-a intamplat in ciuda unui inceput de an marcat de scaderi semnificative pe bursele globale”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Razvan Szilagyi, director general al Raiffeisen Asset Management.

Fondul de investitii Raiffeisen CONFORT avea la sfarsitul anului 2015 active de 345 mil. lei, fata de 200 mil. lei lei la inceputul anului 2015.

Fondul de investitii Raiffeisen CONFORT Euro avea la sfarsitul anului 2015 active de 60 mil. euro, fata de 30 mil. euro la inceputul anului 2015.

„Vrem sa ne ajutam clientii sa isi indeplineasca obiectivele financiare. Unele obiective pot avea un termen mediu - achizitia unei locuinte sau asigurarea accesului copiilor la o scoala mai buna. Alte obiective au un termen lung, cum ar fi asigurarea unei pensii care sa-ti asigure un nivel de trai satisfacator. Planificarea eficienta este foarte importanta si implica utilizarea fondurilor de investitii, inclusiv a celor cu componenta de actiuni. Ne bucuram ca o buna parte dintre investitorii nostri au reactionat in consecinta”, a declarat Mihail Ion, presedinte al Raiffeisen Asset Management.

Raiffeisen Asset Management este al doilea cel mai mare administrator de fonduri din Romania. Compania a terminat anul 2015, cu active nete de 6,7 mld. lei, fiind depasita doar de Erste Asset Management, care avea active in valoare de 7,9 mld. lei.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri