Bursa de la Atena a scazut luni cu peste 7% si a ajuns la cel mai redus nivel incepand cel putin din 1991, iar cotatiile celor mai mari patru banci, toate cu operatiuni si in Romania, s-au prabusit cu pana la 27%.

Declinul mai puternic al pietei elene, intr-o zi in care si marile burse europene au scazut cu 2-3%, a fost amplificat de incertitudinile privind o evaluare a programului financiar, derulata de catre creditorii internationali ai guvernului de la Atena, transmite Reuters, conform Mediafax.

Cel mai mare declin dintre cele mari patru banci a fost inregistrat de Eurobank, pe minus cu 27%, in timp ce National Bank of Greece a coborat cu 25%, Piraeus Bank cu 20%, iar Alpha Bank cu 15%.

Eurobank controleaza in Romania Bancpost, NBG este prezenta prin Banca Romaneasca, iar Piraeus Bank si Alpha Bank au operatiuni sub brand propriu.

Sectorul bancar elen a fost recapitalizat in urma cu numai trei luni, cand a primit fonduri de 14 miliarde de euro, cu scopul de a stabiliza economia.

Prima runda de discutii dintre creditorii externi si guvernul de la Atena, parte a primei evaluari din cadrul celui de-al treilea program de ajutor pentru sstatul elen, s-a incheiat fara un acord, iar negocierile s-ar putea prelungi pana in martie si chiar dupa, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Sursa foto: wongwean / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri