Albalact (ALBZ) a avut anul trecut un profit de 15,23 milioane lei, comparativ cu un rezultat de 811.000 lei in 2014, potrivit datelor anuntate luni de cea mai mare companie locala din industria laptelui, anunt Mediafax.

Veniturile au urcat la 446,39 milioane lei, de la 408,12 milioane lei in 2014.

In ianuarie, actionarii Albalact au incheiat un acord cu Lactalis, in urma caruia grupul francez va prelua compania.

Albalact este cea mai mare societate cu capital majoritar local in industria laptelui. Infiintata in 1971, Albalact a fost transformata in societate pe actiuni in anul 1990 si privatizata in 1999. In prezent, Raul Ciurtin si sotia lui detin 41% din actiuni, prin doua firme din Cipru.

Compania detine 99,01% din actiunile Raraul Campulung Moldovenesc si 100% din firma de logistica Albalact Logistic SRL, avand peste 1.000 angajati in toate cele trei entitati.

Albalact comercializeaza produse proaspete, pasteurizate si UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Raraul, Albalact si Poiana Florilor.

Sursa foto: Shutterstock / HelloRF Zcool

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri