Numarul cluburilor de investitori din Romania a urcat la opt, dupa ce saptamana aceasta a fost lansata prima organizatie de acest fel din Sibiu. Clubul sibian a fost lansat de “Scoala de Bursa”, in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti si Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

“Pornim clubul cu speranta ca va contribui la dezvoltarea pietei de capital din Romania si ca va reprezenta o piatra de temelie in ceea ce se vrea reconstructia comunitatii de investitori. Obiectivele noastre sunt sa cream o punte intre investitorii actuali si persoanele interesate sa afle mai multe despre domeniul investitiilor la bursa si astfel sa incurajam populatia catre investitii pe piata de capital prin plasamentele in diferite tipuri de instrumente”, mentioneaza Florin Oprea, consultant piete financiare, fondator al clubului investitorilor din Sibiu si initiator al proiectului educational Scoala de Bursa.

Clubul din Sibiu este al dupa cele din Bucuresti, Cluj, Deva, Iasi, Suceava, Targu Mures si Timisoara.

Accesul in cadrul clubului este gratuit, orice persoana majora, indiferent daca este sau nu investitor pe bursa, avand posibilitatea de a deveni membru. La inceput clubul va avea intalniri lunare in cadrul carora membrii vor discuta liber, fiind promovat schimbul de idei despre piata de capital dar, periodic, vor avea loc si prelegeri ale unor invitati, in cadrul unor seminarii tematice.

“Pe fundamentul pe care l-am construit deja la nivel local prin Scoala de Bursa care se afla la al doilea an de activitate, acest club fondat in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti va duce la un nivel superior activitatea de informare si educare, elemente esentiale in aparitia si dezvoltarea increderii in posibilitatile pe care le ofera piata bursiera. Este nevoie de o cat mai buna intelegere asupra fenomenelor ce guverneaza bursa si aceasta este menirea clubului unde se vor intalni specialisti ai pietei de capital, investitori cu experienta si persoane care vor sa se informeze despre investitiile la bursa”, a concluzionat Decebal Todarita, specialist PR&Marketing, fondator al clubului investitorilor din Sibiu si initiator al proiectului educational Scoala de Bursa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri