Romania se va putea diferentia de alte tari daca va reusi sa listeze pe piata de capital firme din agricultura, IT si utilitati, a declarat Marius Bostan, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale. In opinia lui, companiile de utilitati ar putea fi foarte atractive pentru investitori si a avansat inclusiv ideea listarii la bursa a cluburilor sportive.

„Cum ne-am putea diferentia ca piata de capital de alte piete? Prin prezenta unor firme high-tech la cota bursei. Ne putem diferentia si prin atragerea la bursa a firmelor din agricultura. Despre celeltate firme vorbeste toate lumea, eu chiar incerc sa fac ceva in acest domeniu. Apoi, ar fi o mare atractivitate listarea firmelor de servicii publice de interes regional, in special cele de apa si de energie termica. Ganditi-va cate sunt si cat capital este acolo”, a afirmat Bostan in conferinta The New Market organziata de wall-street.ro in parteneriat cu Citi Romania, Musat & Asociatii si Depozitarul Central.

Potrivit lui Bostan, bursa este un loc important „unde am putea sa crestem”, iar faptul ca Guvernul din care fac parte este „puternic, legitim si stabil” este un lucru bun pentru piata de capital.

Ministerul Comunicatiilor are un parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti si va incerca sa convinga mai multe companii sa iasa pe bursa. Pentru a reusi, Bostan a afirmat ca trebuie ca oamenii din pozitii de conducere din companii sa inteleaga foarte clar cum functioneaza piata de capital.

„Piata de capital a generat cea mai mare parte a dezvoltarii din lume in ultimii 100 de ani. Cel mai important este sa se inteleaga la toate nivelurile, de la decision makers la companii, care sunt avantajele si cum functioneaza piata de capital. Am intalnit oameni bine pozitionati in companii care nu inteleg cum functioneaza piata de capital. Ne trebuie mai mult awarness pe aceasta idee”, a precizat Bostan.

El a mai spus ca unii investitori se lovesc de obstacolul lingvistic, avand in vedere ca nu toate documentele aferente pietei de capital sunt traduse, astfel ca "dublarea" tuturor actelor necesare in romana si engleza ar contribui la atragerea de noi investitori.

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri